Українська правда

Луческу: Ми мали бути у півфіналі ще два роки тому

Сергей Шемшученко — 17 квітня 2009, 08:42

"Шахтар" мав виходити у півфінал Кубку УЄФА ще два роки тому. Про це після перемоги у другому чвертьфінальному матчі проти "Олімпіка" з Марселя заявив головний тренер донецької команди Мірча Луческу.

"Немає нічого особливого в тому, що "Шахтар" виграв. Ми поступово, крок за кроком просувалися вперед. Це не сюрприз. Ми могли б бути на цій стадії ще два роки тому", - наводить слова тренера сайт "гірників".

За словами румунського фахівця, "Олімпік" багато атакував, "але нього нічого не вийшло - гра пройшла так, як вона пройшла".

"І, незважаючи на безліч атак на наші ворота, рахунок на користь "Шахтаря". Я думаю, марсельська команда заслужено вийшла у цю стадію розіграшу Кубка, своєю грою вони це довели. Можу сказати, що шкодую про одне: я бачив як вболівальники і футболісти "Олімпіка" розчарувалися через цю поразку. Але це дуже хороша команда, я щиро сподіваюся, що вони досягнуть успіху в чемпіонаті Франції", - додав Луческу.

Як повідомив тренер "Шахтаря", перші двадцять хвилин матчу він не боявся, але йому не зовсім подобалося, як розгорталися дії на полі. "Саме це мене найбільше і хвилювало".

На думку Луческу, в Україні мінімум три команди можуть претендувати на лідерство в чемпіонаті - донецький "Шахтар", харківський "Металіст" і київське "Динамо".

Український півфінал Кубку УЄФА, за словами тренера, - досить неочікуваний.

"Ніхто цього не очікував. Багато бачили які завгодно пари. Але в підсумку вийшло так, що в півфінал вийшли два українських клуби. Тепер нас чекає дуже серйозна боротьба з "Динамо", чотири або п'ять матчів. Ми маємо зіграти багато ігор: і в Кубку України, і в півфіналі Кубку УЄФА, і в чемпіонаті, але одна з команд буде грати у фінальному матчі в Стамбулі", - наголосив наставник чинних чемпіонів України.