Українська правда

Кубок УЄФА відвідав столицю України

Сергей Шемшученко — 26 червня 2009, 18:18

Кубок УЄФА відвідав столицю України. У Київ 15-кілограмову срібну чашу привезла трійця "гірників" Рустам Худжамов, Олександр Кучер і Микола Іщенко. Другий за престижністю трофей Європи зробив у Києві три зупинки.

Кучер привіз Кубок УЄФА на стадіон Комплексної спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву N1 на Харківському масиві, в якій він вчився. Потім гравці "Шахтаря" виставили чашу у Федерації футболу Києва. Далі трофей перекочував у гімназію-інтернат східних мов N1, куди його повіз Рустам Худжамов.

Сказати, що приїзд "гірників" з Кубком УЄФА став топ-подією столичного життя буде невірно. Звісно, тріумфаторів очікували і готувалися до приїзду, але без помпезності та урочистостей.

У київській Федерації футболу "гірників" нагородили медалями "За заслуги" ІІІ степені. Футболісти, які вже встигли відпочити, засмагнути і скучити за футболом в один голос стверджували, що словами важко передати емоції від перемоги у Кубку УЄФА.

На запитання "Gazeta.ua" скільки шампанського вміщається у чашу, Микола Іщенко чесно зізнався, що вони в кубок нічого не наливали. За словами футболіста, налиють туди шампанське, коли захистять трофей, тобто виграють Лігу Європи. А сам кубок доволі важкий.

Після столиці Кубок УЄФА повернеться на "малу батьківщину" в Донецьк, де його чекає турне по області. Трофей вже побував у Львові, Хмельницькому, Ізяславі, Дніпропетровську, Лозовій та Кіровограді.

Трофей вже вдруге гостює в столиці. Минулого року Кубок УЄФА привіз у Київ Анатолій Тимощук. Тоді чашу та гостя приймали у Федерації футболу України.

Нагадаємо, що на стадії півфіналу розіграшу Кубка УЄФА донецький "Шахтар" зустрічався

з київським "Динамо". У фінал пройшли "гірники", де у матчі з "Вердером" (2:1) завоювали останній Кубок УЄФА. З наступного сезону турнір носитиме назву Ліги Європи.