Українська правда

Конфлікт між членами конкурсної комісії і Мінсім'ї продовжується

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 11:34

Члени конкурсної комісії з визначення проекту реконструкції НСК "Олімпійський" звернулись з листом до Секретаріату президента і Кабміну. У ньому йдеться про неможливість повторного голосування у зв'язку із завершенням діяльності жюрі, пише газета "Дєло". Члени комісії наполягають, що переможцем тендеру стала тайванська компанія "Archasia Design Group Limited", яку Міністерство у справах сім'ї, молоді і спорту усунуло від реконструкції 24 червня. Звернення до представників влади підписали 10 з приблизно 30 учасників комісії (ще декілька членів жюрі вийшли з його складу).

НСК "Олімпійський". Фото story.kiev-info.net

Конфлікт між членами конкурсної комісії і міністерством розпочався тиждень тому. Тоді на своєму засіданні жюрі відмовилося розглядати протест Генпрокуратури на рішення, яким Archasia була визнана переможцем тендеру. У документі йдеться, що тайванська компанія була допущена до участі в конкурсі за відсутності необхідної документації. У заявці "Archasia" були відсутні дані про кадровий, науково-технічний і виробничий потенціал компанії. Не дивлячись на опір жюрі, на думку міністра у справах сім'ї, молоді і спорту Юрія Павленка, повторне голосування все-таки відбудеться. За його словами, для ухвалення відповідного рішення необхідний кворум є.

Серед можливих претендентів на перемогу в повторному голосуванні - проекти британської компанії "Фостер і партнери", німецькою майстернею GMP і канадської фірми з українським капіталом "Західна група компаній "Україна". Під час минулого голосування за кращий проект ці учасники набрали по одному голосу членів жюрі. "Решта проектів була вельми посередня", - відзначив один з членів жюрі. Спочатку в конкурсі брали участь 15 претендентів

"Дело"