Українська правда

Кому потрібна "качка" від "Ворскли"?

Сергей Шемшученко — 31 травня 2009, 17:58

Перед матчем фіналу Кубку України із "Шахтарем" черговий новинар "Чемпіона" на офіційному сайті ФК "Ворскла" Полтава побачив повідомлення, де окрім інших фактів передматчевої наради організаторів та учасників була сенсаційна інформація - гімн України не зіграють через "велику кількість легіонерів у складах обох команд".

Раніше офіційний сайт полтавчан ніколи не викликав нарікань у спортивних журналістів - інформація, як для прес-служб українських клубів, надавалася більш-менш оперативно, щодо достовірності - річ йде про ОФІЦІЙНИЙ сайт, де клуб має оприлюднювати ОФІЦІЙНУ інформацію.

Звісно, "гаряча" новина одразу потрапила на наш сайт і викликала справедливу хвилю обурення у вболівальників. За кілька хвилин у редакції пролунав дзвінок міністра спорту Юрія Павленка зі спростуванням "інформації" від "Ворскли". Згодом, цю "качку" спростував і сам гімн України, який не тільки пролунав на "Дніпро-Арені", але й був виконаний деякими із футболістів.

Щоб уникнути зловживань з боку прес-служби "Ворскли" редакція "Чемпіона" зберегла скріншоти сторінки зі згаданим повідомленням на сайті клубу. Поки що ця сторінка ще доступна тут.

Згодом ситуація знайшла своє продовження тут.