Українська правда

Команда Костова не витримує перевірки грандом

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2008, 22:23

ФОТОРЕПОРТАЖ

Ніколаю Костову, аби довести претензії на лідерство у чемпіонаті, потрібно було мінімум не програти київському "Динамо", зміцнивши позиції своєю команди у чемпіонаті. Проте у першому таймі "Металург" м'яко кажучи не вразив, після 15 хвилини повністю віддавши ініціативу господарям. А тим тільки цього і треба було. І вже на 17-тій "Динамо" забиває - Нінкович справа отримав м'яч після рикошету від Білозора та перекинув на вільного Бангура, який без опіки не схибив у ворота Дишленковіча.

Кияни забили, і окрилені успіхом, могли забивати ще тричі. Спочатку Бетао справа вкинув на Мілевського, той м'яч пропустив - голкіпер збірної Сербії мав накривати, але його в останню мить обікрав київський гвінеєць. З гострого кута йому не вдалося влучити у ворота. За хвилину вже Мілевський пройшов лівим флангом та ударив - Дишленковіч був на висоті. Ще за хвилину донецький воротар врятував свою команду після дальнього пострілу Алієва, який отримав м'яч після допитної скидки п'ятою від Бангура.

"Металург" повністю сів в оборону, ніби рахунок 1:0 команду Костова повністю влаштовував. Кияни, відчувши небажання суперника йти вперед, пішки догравали тайм.

Ситуація на полі кардинально змінилася після перерви - донеччани забігали мов заведені, і не боялися активно і часом гостро атакувати ворота господарів. Гра пішла на зустрічних курсах. Перший момент у грі "Металург" мав на 53 хвилині - це Макрідіс пробивав зліва, але не влучив у площину воріт.

На 58 хвилині розіграш штрафного з 35 метрів ледь не призвів до голу гостей. Спочатку Фернандеш відпасував направо, звідки пішов пас у центр на лінію штрафного майданчику, де неприкритий Данилевський зльоту пробив лівою - і вже Богуш продемонстрував, чому він є першим номером серед голкіперів київського гранду. На цьому атака не завершилась - першим на добиванні був Шищенко, але його удар був заслабким і прийшовся прямо у руки воротарю.

У наступній атаці киян ледь дубль не оформив форвард збірної Гвінеї - Ісмаель вивалився сам на сам із Дишленковичем, обіграв його та ударив, але м'яч із порожніх воріт виніс захисник. Бангура знову підібрав - але тут уже воротар відбив на кутовий.

Донеччани одразу кинули у швидку контру єдиного форварда Кінгслі - чітко відіграв Бетао, у підкаті вибивши м'яч з під ніг нападника.

На 65 хвилині кияни знов мали стовідсоткову можливість. Бангура лівим флангом пройшов увесь штрафний майданчик та прострілив на Мілевського. Той з кількох метрів пробив влучно - але на місці голкіпера опинився Білозор, який і вибив м'яч з лінії воріт.

На цьому реальні шанси змінити положення терезів у цій грі були вичерпані обома командами. Проте на перший план вийшли нерви. З 80-тої хвилини кияни повністю сіли у захист, граючи винятково на контратаках. "Металургу" же мало чого вдавалося створити під час навали.

На 85 хвилині на полі спалахнула масова штовханина - вибігли запасні гравці, тренери обох команд. Як підсумок - з поля вилучили Фернандеша, з грубощів якого проти Каддурі все і почалося, а також Чечера, Діакате та Ніколая Костова, який надто емоційно сперечався з арбітром Володимиром Сіренком. До речі, кияни зіграли один із найбрудніших своїх матчів - отримавши шість жовтих карток.

"Динамо" - "Металург" Д 1:0

Гол: 1:0 Бангура (17)

"Динамо": Богуш, Бетао, Діакате, Михалик, Ель Каддурі, Юссуф, Вукоєвіч, Алієв (Несмачний, 78), Нінкович (Єрьоменко, 90), Бангура, Мілевський

"Металург" Д: Дишленковіч, Боавентура, Білозор, Чечер, Сержіо (Данілов, 74), Даниловський (Тимченко, 64), Макрідіс, Дімітров, Фернандеш, Шищенко (Воловик, 82), Кінгслі

Попередження: Нінкович, Ель Каддурі, Михалик, Алієв, Вукоєвіч, Мілевський - Кінгслі, Шищенко

Вилучення: Діакате - Фернандеш, Чечер , Костов (головний тренер)