Українська правда

Хіддінк: є перша перемога з "Челсі" у Лізі Чемпіонів

Сергей Шемшученко — 25 лютого 2009, 23:49

На "Стемфорд Брідж" у Лондоні в 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів-2008/09 доля звела англійського та італійського грандів - "Челсі" та "Ювентус". Під керівництвом нового тренера Гуса Хіддінка "аристократам" вдалося перемогти своїх суперників, хоча у "ювентіні" були шанси відігратися.

"Челсі" почало потужно. Уже на дев'ятій хвилині Дрогба мав шанс відкрити рахунок у матчі. Після подачі з правого флангу від Босінгви Дідьє на випередження пробивав головою, Буффон уже не міг допомогти своїй команді, але і м'яч пролетів трохи вище воріт. До цього моменту у "аристократів" ще можна пригадати удар Калу з-за меж штрафного майданчика, який взяв Буффон.

А на 12 хвилині рахунок було відкрито. "Челсі" виконував штрафний, подача виявилася невдалою, але м'яч біля штрафної "Ювентуса" підібрав Калу і чудовим пасом вивів Дрогбу на Буффону. Івуарець пробив повз Буффона і англійці вийшли вперед. Варто зазначити, що у цьому моменті у пасивному положенні поза грою перебував Лемпард, а от Дрогба знаходився на одній лінії із захисниками "Юве".

Італійці змогли оговтатися тільки у середині тайму, коли Дель Пьєро мав два шанси на гол. Спочатку Алессандро пасом вивели на ворота Чеха і він пробивав у дальній кут. Тут уже свою майстерність продемонстрував голкіпер "Челсі", який перевів м'яч на кутовий. А потім нападник "Ювентуса" фінтом залишив захисника позаду себе, а от удар відверто не вдався.

До кінця першого тайму команди ще обмінювалися випадами, але не такими небезпечними. Захист "Ювентуса" ще кілька разів помилився, коли роби штучне положення поза грою. Але Дрогба не зміг використати ці шанси. У туринців можна пригадати декілька перспективних штрафних і кутових, з якими впоралися захисники і голкіпер.

А от тайм другий вийшов зовсім іншим. Якщо на його початку "Челсі" намагався створити небезпечні моменти біля воріт суперників, то починаючи з хвилини шістдесятої, зовсім сіли у захист. Так на 49 хвилині пробивав Недвед - у руки своєму співвітчизнику Чеху. Потім відповів Дрогба, який звільнився від опіки і ударом головою ледве не подвоїв рахунок. Також можна пригадати небезпечний постріл Лемпарда в руки Буффону на 57 хвилині.

А з середини шістдесятих хвилин гості повністю заволоділи ініціативою. Можливо, у цьому їм допомогла невпевнена гра Чеха, який одного разу помилився на виході і не зміг взяти намертво простий м'яч. Таким чином, ледве не призвівши до голу у свої вороота.

"Ювентус" добряче притиснув "Челсі" до їхніх воріт. Але зрівняти рахунок їм так і не вдалося. Уже у компенсований час поруч зі стійкою пробив Недвед - це і був останній момент у грі. Мінімальна перемога англійців на домашньому стадіоні і тепер "Ювентусу" вдома, щоб мати надію пройти далі, необхідно обов'язво забивати.

"Челсі" (Англія) - "Ювентус" (Італія) 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Дрогба (12)

"Челсі": Чех, Босінгва, Алекс, Террі, Е.Коул, Баллак (Менсьєн, 81), Мікель, Лемпард, С. Калу (Малуда, 72), Анелька, Дрогба

"Ювентус": Буффон, Мелльберг, Кьєлліні, Легроттальє, Молінаро, Каморанезі (Маркьонні, 52), Сіссоко (Трезеге, 85), Тьяго (Маркізіо, 62), Недвед, Дель Пьєро, Амаурі

Попередження: Молінаро (52), Баллак (58), Сіссоко (82), Маркізіо (90).