Українська правда

Каталонська "Барселона" виграла Лігу Чемпіонів 2008/2009. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 27 травня 2009, 23:50

До 27 травня 2009 року, де у Римі у фіналі Ліги Чемпіонів зустрічалися "Манчестер Юнайтед" і "Барселона", каталонська команда вигравала найпрестижніший турнір Старого світу двічі (у 1992 та 2006 роках), а англійська тріумфувала тричі (у 1968, 1999 та 2008 роках). Тепер рахунок зрівняно.

"Манчестер Юнайтед" міг стати першою командою, яка виграла Лігу Чемпіонів двічі поспіль, якби переміг на "Стадіо Олімпіко". Можливо, саме тому "червоні дияволи" відразу побігли на ворота Вальдеса, примусивши вже на перших секундах того помилитися і вибити м'яч в аут. А на другій хвилині стався перший небезпечний момент, коли Роналду зі штрафного пробив, Вальдес відбив перед собою, але першими до м'яча встигли захисники.

Роналду ще раз пробив по воротах, але тепер повз стійку. А після цього епізоду у швидкій контратаці "Барселона" відкрила рахунок. Іньєста пробіг півполя і віддав пас у штрафний майданчик, а там Ето'О досить легко обіграв найкращого гравця англійської Прем'єр-ліги Неманью Відіча і пробив Сара.

Загалом же перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Гравці команд здебільшого намагалися бити здалеку і частіше ці удари йшли повз ствір воріт. Хіба що можна пригадати удар Хаві зі штрафного трохи вище поперечини.

Фергюсон, відчуваючи, що гра йде не за його сценарієм, у перерві замінив Андерсона й випустив Тевеса. Але ні ця заміна, ні вихід у середині тайму Бербатова користі манкуніанцям не принесли.

"МЮ" розпочав акривно і другу 45-хвилинку. Але вже через чотири хвилини після відновлення гри англійці ледь не пропустили. Анрі ввійшов у штрафний майданчик обіграв Фердінанда, а от пробити ван дер Сара не зміг. Пройшло ще чотири хвилини і Хаві зі штрафного влучає у стійку.

У підсумку завершилося все це на 70 хвилині голом Мессі. Ліонеля забули у власному штрафному майданчику захисники "дияволів" і він головою замкнув подачу Хаві.

Найреальніший шанс на гол у "Манчестера" був відразу після другого голу. На ударній позиції перебував Кріштіану Роналду, але самовіддано зіграв у цьому епізоді Віктор Вальдес. Більше реальних нагод в англійців не було.

"Барселона" виграла Лігу Чемпіонів сезону 2008/2009. Саме іспанці будуть суперниками донецького "Шахтаря" у двобої за Суперкубок УЄФА.

"Барселона" (Іспанія) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Ето'О (10), 2:0 - Мессі (70)

"Барселона": Вальдес, Піке, Пуйоль, Хаві, Іньєста (Родрігес, 90+2), Ето'О, Мессі, Анрі (Кейта, 72), Сілвіньо, Туре, Бускетс

"МЮ": ван ден Сар, Евра, Фердінанд, Роналду, Андерсон (Тевес, 46), Руні, Гіггз (Скоулз, 75), Пак Чжі Сун (Бербатов, 66), Відіч, Керрік, О'Ші

Попередження: Піке (16), Роналду (77), Скоулз (80), Відіч (90+3)

1:0 - Ето"о (10)

2:0 - Мессі (70)