Українська правда

"Карпати" звинувачують "Шахтар" у "брутальному переманюванні" молодих гравців і просять допомоги у Суркіса

Сергей Шемшученко — 15 липня 2008, 09:10

Львівські "Карпати" написали листа президенту Федерації футболу України Григорію Суркісу, в якому просять втрутитися в ситуацію, що склалася навколо молодих гравців клубу, яких переманюють без згоди команди до інших клубів.

"Останнім часом поширились випадки брутального переманювання юних футболістів. Це робиться з ініціативи вищих керівників клубів, серед яких, що найбільш неприємно, один з флагманів вітчизняного футболу - "Шахтар" (Донецьк). Його керманичі говорять з одного боку про чистоту футболу, а з іншого - клубні "жучки" чинять тиск на юнаків, їхніх батьків. Такі дії морально руйнують психіку молодих гравців, шкодять розвитку, при цьому абсолютно нехтуються поняття цивілізованих відносин між клубами. Лише за останній місяць внаслідок дій скаутів "Шахтаря" виявили "бажання" поїхати в Донецьк Володимир Садоха (1994 р.н., 5 років у СДЮШОР "Карпати") і Олег Білий (1993 р.н., 6 років у СДЮШОР "Карпати").

Такі методи "розвитку» власних шкіл вже давно засуджені футбольною громадськістю, і дуже прикро, що один з лідерів нашого футболу ФК "Шахтар" продовжує застосовувати подібні підходи, які крім моральної шкоди є і політично загрозливими. З цих причин у нас великий сумнів викликає необхідність проведення турнірів ДЮФЛ взагалі, оскільки вони перетворюються на арену для відкритого полювання на футбольні таланти без дотримання будь-яких норм і правил", - ідеться у листі "Карпат" до Суркіса.