Українська правда

"Карпати" мають шанс зіграти з "Ювентусом" і "Лаціо"

Сергей Шемшученко — 18 липня 2008, 15:09

Щоправда не у Лізі Чемпіонів чи Кубку УЄФА. У разі перемоги у домашньому етапі "Кубку Кароля Войтили" львівські "Карпати" візьмуть участь у фінальному турнірі у Римі.

Сьогодні керівництво львівських "Карпат" уклало договір на п'ять років з президентом оргкомітету престижного міжнародного турніру "Кубок Кароля Войтили" Джанлукою ді Карло. Двомовний контракт на семи сторінках у чотирьох екземплярах Олександр Єфремов та Джанлука ді Карло підписали на очах у представників ЗМІ.

Суть контракту полягає у тому, що "Карпати" готові протягом п'яти років проводити зональний турнір "Кубок Кароля Войтили". Ясна річ, клуб повинен відповідати усім вимогам, що їх поставив оргкомітет турніру, а саме: прийняти у себе 4 вищолігові європейські команди, надати учасникам якісні умови для проживання, харчування, тренування та матчів, забезпечити промоцію турніру в місцевих, державних та закордонних ЗМІ тощо. Генеральний директор "зелено-білих" також наголошує, що велику роль у цьому турнірі відіграє й ідеологія та виховання підростаючого покоління.

"Приємно, що "Карпати" виявили готовність та бажання провести турнір, - каже Джанлука ді Карло. - Уперше я познайомився з керівництвом клубу на минулорічному турнірі в Белхатуві, який тоді "Карпати" виграли". Президент оргкомітету висловив підтримку проведення в Україні та Польщі Євро-2012.

Окрім львівської зони, відбіркові матчі турніру відбудуться ще в трьох місцях. Вже точно одну зону закріпив за собою Загреб та один з районів північної Італії. Де відбудеться останній зональний турнір - в Словенії чи в південній Італії - наразі вирішується. Так само остаточно ще не відомий склад деяких груп. Хоча з львівською групою все гаразд: окрім "Карпат" у ній гратиме "Екранас" (Паневежис, Литва), "Флора" (Таллінн, Естонія) та "Сконто" (Рига, Латвія). Відомо також, що участь у змаганнях візьмуть "Ювентус", "Лаціо" (попередній переможець турніру) та варшавська "Полонія".

Переможець львівської зони вирушить до Риму на фінальний турнір коштом ФК "Карпати", повідомляє сайт ФК "Карпати".