Українська правда

"Карпати" - "Іллічівець". Післяматчева прес-конференція

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2008, 22:26

Олександр Іщенко, головний тренер "Іллічівця"

- Певний час ми мали ігрову перевагу. Однак виграє той, хто забиває, що й зробив з 11-метрової позначки Фещук. Навмисно зіграв рукою футболіст чи ні - не знаю, однак "рука" була, до судді я не апелюю. Наші ж момети мали втілитись у голи, однак трохи, мабуть, не пощастило. Тож вітаю "Карпати" з першою перемогою.

- Цей поєдинок для вас був особливо принциповим?
- У Прем"єр-лізі немає не принципових поєдинків. Так, дійсно, хотілося зіграти якнайкраще, і команда справді непогано комбінувала. Десь певне задоволення є від самої гри. Але ж найкраще у футболі - результат на табло. Це наша третя поразка у 4-х турах, може з"явитися невпевненість у своїх силах, що у свою чергу може призвести до небажаних явищ. До того ж у нас попереду надзвичайно складний календар. Наступна гра з "Дніпром", потім поїздка до Харкова... Весело, але на то й існує Прем"єр-ліга, аби кожен гравець у кожному матчі демонстрував усе, на що здатен.

- Як змінились "Карпати" з того часу, коли ви очолювали цю команду?
- Некоректно з мого боку порівнювати нинішні "Карпати" і "Карпати", які були при Іщенку. Це вирішувати фахівцям. В мене є своя думка, але я залишу її при собі.

- Інакше кажучи, хотіли би ви зараз працювати з "Карпатами"?
- Скажу так. Коли я очолював цю команду, було багато позитиву, насамперед я задоволений неповторною аурою навколо команди. З "Карпат" пішли Батіста, Сучков, Ковєль і, на жаль, про них не чути. Напевне, "Карпати" були саме їхньою командою. Мені особисто ті "Карпати" подобались. Зараз же бачимо значно молодших виконавців, "Карпати" справді наймолодша команда Прем"єр-ліги. Подобаються мені і нинішні "Карпати". Худоб"як, Кобін, Кополовець - це футболісти вже досить серйозного рівня.

Олег Кононов, головний тренер "Карпат"

- Сьогодні ми досягли першої перемоги, хоч і далась вона нам нелегко. Непросто було, особливо у першому таймі була присутня скованість, звідси й втрати м"яча, нервозність у відборі. Але навіть в негативному можна знайти позитивне - хлопці перебороли себе і вирівняли гру, що й призвело до перемоги.

- Чому був такий млявий початок гри у виконанні "Карпат"?
- Ми дуже хотіли перемогти, і це надмірне бажання призвело до певної скованості. Але давайте не будемо забувати про суперника - це доволі серйозна, жорстка, фізично підготовлена й організована команда з досвідченішими, аніж в "Карпат" гравцями.

- Поясніть перші дві заміни...
- З Кобіним я говорив не раз і наголошував: його позиція вимагає чіткої гри у відборі. Мабуть, ви помітили, що з його зони було чимало атак суперника. По-друге, Кобін чудово володіє м"ячем, може віддати передачу, забити гол, однак сьогодні в нього було дуже багато браку. Якщо ми говоримо нині про Кобіна як про гравця, який уособлює "Карпати", то йому ще треба дуже багато працювати над собою. Щодо Кожанова, його вже не вперше у другому таймі хапають корчі. Наразі він не витримує усі 90 хвилин матчу.

- "Карпатам" легше грати вдома, ніж на виїзді?
- Безперечно. Чудові вболівальники "Карпат", я закохався у них з першого погляду. Вони вимогливі, не вибачають розслабленості, байдужості. Вони чудово розуміють і знаються на футболі. Перед нами є величезна відповідальність - окрім результату демонструвати такий футбол, який подобатиметься вболівальникам - організований, агресивний, атакувальний. Наразі ми лише до цього йдемо.

- Кілька хвилин у першому таймі вболівальники свистіли...
- Це футбол. Я б теж свистів. Інколи з трибун гравцям потрібно дати зрозуміти, що ми такий футбол терпіти не будемо. Тож я цілком на стороні вболівальників. Водночас маю віддати належне й гравцям - вони стараються, і сьогодні вони здобули важливі три очки.

Інформаційний центр ФК "Карпати"