Українська правда

Калиниченко: Напевно, у нас і голландців був різний рівень мотивації

Сергей Шемшученко — 27 травня 2008, 14:13

Півзахисник збірної України і московського "Спартака" Максим Калиниченко вважає, що розгромна поразка в товариському матчі від збірної Голландії свідчить про різний рівень мотивації команд. Сам футболіст, що недавно відновився після травми коліна, провів на полі 45 хвилин.

"Напевно, у нас і голландців був різний рівень мотивації. У багатьох наших виконавців на носі відпустка, тоді як у підопічних Марко ван Бастена - Євро-2008, до якого вони готуються з усією серйозністю. Плюс на поле в суперника вийшли хлопці, яким необхідно доводити претензії на місце в основі. Позначилася і горезвісна різниця в майстерності. Що стосується новачків, думаю, що хлопці перегоріли.

Не можу сказати, що вони не старалися, просто в них стався емоційний сплеск, що не дозволив проявити кращі якості. Не вважаю, що їх потрібно списувати з рахунків. Адже тільки з досвідом приходить впевненість у своїх силах. І навіть такі невдачі, як у матчі з голландцями, загартовують, дозволяючи надалі не наставати на ті ж граблі.

Говорячи про свою гру, скажу, що на сто відсотків ще не готовий. Хочеш чи ні, а травма дає про себе знати. Тому для мене, крім ігрової практики, важлива ще і довіра з боку тренерського штабу, за що я їм безмірно вдячний. Сподіваюся, додав гостроти в командні дії і нікого не підвів", - наводить слова Калиниченка "Спорт-Експрес в Україні".

www.championat.ru