Українська правда

"Інтернаціонале" розібрався з римськими "орлами"

Сергей Шемшученко — 6 грудня 2008, 23:18

Напередодні матчу на рахунку римських "орлів" значилася вже трьохматчева безвиграшна серія. До того ж, цього разу вони грали з лідером чемпіонату. Перемога над "Міланом" у Кубку повинна була додати впевненості "лаціали". Але статистика була все-таки на боці гостей. Римляни не вигравали в "нерро адзуррі" вже п'ять років. Більш ніж вагома аргументація.

Минулого сезону в Римі команди зіграли внічию (1:1), а в Мілані господарі були більш переконливими (3:0).

Стан лазарету теж був на користь "інтернаціоналістів". Серед втрат в "Лаціо" значився Стефан Ліхтштайнер, який є гравцем основного складу римської команди. А у "Інтера" майже все було добре - серед травмованих був тільки Патрік Вієйра. Втрата француза не могла бути серйозною проблемою для Моуріньо.

Гра почалася відразу ж із забитого м'яча. Другий за перші дві хвилини навіс у штрафний майданчик господарів завершився точним ударом головою захисника "Інтера" Вальтера Самуеля.

На такий ляпас у римлян не знайшлося відповіді. Мегаактивним у складі господарів був Фоджа, гравці "Інтера" не завжди за ним встигали. Сарате, який блискуче дебютував на старті чемпіонату, щось останнім часом не виправдовує довіри.

Після забитого м'яча гра пішла на зустрічних курсах з невеликою перевагою в контролі м'яча в "нерро адзуррі". Непоганий шанс у "лаціалі" був на 19-ій хвилині. Коларов завдавав потужного удару, але не вистачило декількох сантиметрів для того, щоб зрівняти рахунок.

Гості відповіли не менш сильним ударом Станковіча. Каррісо відбив м'яча не зовсім вдало, але так само невдало зіграв на добиванні свіжісінький Ернан Креспо. Аргентинець замінив на 27-ій хвилині Круса.

В ендшпілі першого тайму "інтерісті" подвоїли свою перевагу. Счатку непогану атаку провели господарі. Її дальнім ударом завершував Фоджа, але м'яч трохи розминувся зі стійкою. І відразу ж у компенсований час з прострілу з флангу зрізав м'яч у свої ворота Діакіте.

Другий тайм розпочався з атак "Лаціо", але справжньої загрози для воріт "Інтера" дії римлян не несли. Навпаки, десять хвилин атак "лаціали" призвели до того, що вони отримали у свої ворота третій м'яч. Ібрагімовіч був точним після передачі зі штрафного удару.

У цілому, складалося таке враження що діючі чемпіони забивають у кожному моменті при переході на половину поля суперника, а римляни шукали щастя у воріт "Інтера" всю гру й безрезультатно. "Тероризували" оборону гостей і Фоджа, і Сарате. В одному з епізодів аргентинець обійшов перед штрафним майданчиком суперника трьох опонентів і пробив в кут, але Жуліо Сезар впорався.

Менш помітним був його більш досвідчений співвітчизник у стані ворогів. Але це зовсім не зашкодило довести гру міланській команді до перемоги й продемонструвати наставнику римлян "дірки" в обороні.

"Лаціо" - "Інтер" - 0:3

Голи: 0:1 - Самуель (2), 0:2 - Діакіте (45+3, аг), 0:3 - Ібрагімовіч (55)

"Лаціо": Каррісо, Де Сільвестрі, Діакіте, Розегнал, Коларов, Дабо, Ледесма, Ходжа (Мені, 76), Маурі, Пандєв (Роккі, 30), Сарате

"Інтер": Жуліо Сезар, Майкон, Кордоба, Самуель, Максвелл, Дзанетті, Камбьяссо, Мунтарі (Фігу, 77), Станковіч (Мансіні, 86), Ібрагімовіч, Крус (Креспо, 27)

Попередження: Станковіч (25), Діакіте (40), Сарате (45), Сезар (58)