Українська правда

"Інтер" здобуває мінімальну перемогу над "ювентіні"

Сергей Шемшученко — 22 листопада 2008, 23:44

Центральний матч 13-го туру в Мілані очікували всі вболівальники. Можливо навіть більше, ніж міланське або римське дербі. Свої відносини на "Джузеппе Мєацца" з'ясовували між собою закляті вороги - "Інтер" та "Ювентус".

Протистояння цих команд ще почалося в серпні, коли наставник "чорно-синіх" Жозе Моурінью дозволив собі кілька висловлень на адресу наставника "Ювентусу", при чому ці висловлення мали зовсім не дружелюбний характер. Раньєрі зрозуміло відповів на це, і два екс-наставники лондонського "Челсі" зійшлися в словесній дуелі.

Тривало це довго, але чемпіонат почався, і пристрасті між двома тренерами італійських грандів трохи затихнули. Із свистком головного арбітра матчу, суперечки відійшли на другий план і настав час доводити й показувати свою силу на футбольному полі.

Весь тиждень в італійській пресі миготіли заголовки та інтерв'ю з футболістами різних команд. "Інтернаціоналісти", розповідали про свою силу, і про перемогу над суперником. У відповідь звучало щось подібне з боку гравців "Ювентусу".

Напруга навколо матчу підсилювалася на фоні того, що зовсім небагато часу пройшло з того моменту, коли деякі віддані "Ювентусу" гравці переметнулися в стан тодішніх "переможців". Це як відомо, Златан Ібрагімовіч і Патрік Вієра. Тим більше, що Ібра вдало вписався в чорно-синій колектив і з того часу є головною ударною силою команди.

Тим часом ходять чутки, що "Стара Синьйора", яка втратила на час травми Джанлуїджі Буффона, може попрощатися із своїм стражем воріт назавжди. У послугах воротаря "Ювентусу" і збірної Італії зацікавлений англійський "Манчестер Сіті", готовий викласти за кращого воротаря світу 75 мільйонів.

Минулого сезону "Ювентус" взяв у матчах з майбутнім чемпіоном 4 очка (2:1 на "Мєацца", і 1:1 на "Делле Альпі" ). Взагалі, "інтерісті" давно в чемпіонаті не перемогали у туринців в рідних стінах, з квітня 2004 року.

Фото AP. Саллі Мунтарі.

Гра двох заклятих ворогів почалася як і лічить таким іграм з жорстких зіткнень на поле. Вже на 4-й хвилині поле змушений був залишити Тьягу. Після того як він атакував Станковіча, міцнішим виявився саме серб. Тому вже на самому початку в складі "Ювентусу" була здійснена заміна, і в результаті на поле вийшов Маркізіо.

На початку тайму більш активними на правах господарів були синьо-чорні й тому саме вони створили декілька небезпечних моментів у воріт "ювентіні". Станковіч на 12-ій хвилині в результаті грубої помилки захисту гостей вивалювався майже сам на сам, але в останній момент у нього з під ніг вибив м'яч Кьєлліні. Вже через хвилину знову той же Станковіч замикав подачу Адріано з правого флангу, але неточно.

"Ювентус" атакував менше. Перший значний момент стався на 24-ій хвилині - Маркьонні впав в карному майданчику "нерро -адзуррі" після зіткнення з Мунтарі. Але Ріццолі в цьому епізоді тільки нагородив жовтою карткою Амаурі за суперечки.

Трохи пізніше зобов'язаний був відкривати рахунок "Інтер". Мунтарі вискочив під час подачі Адріано й влучно пробив головою, але Маннінгер ногою врятував ворота. Туринці відповіли ударом Нєдвєда з-за меж штрафного майданчику. На 30-й хвилині воротаря гостей на пильність перевірив Майкон ударом метрів з 30-ти й Маннінгер знову впорався, витягнувши м'яча з-під поперечини.

Відразу ж через кілька хвилин господарі втратили другу нагоду для того, щоб відкрити рахунок в цьому матчі. У центральному колі обрізався Легроттальє й дозволив Ібрагімовічу втікти сам на сам з Маннінгером. Швед бив в дальній кут низом, але трохи не влучив.

В компенсований час першого тайму "Ювентусу" знову вдалося врятуватися. Ібра шикарним пасом відрізав трьох "ювентіні" і з лівого флангу віддав на лінію штрафного на Мунтарі й той потужно пробив, але знову гостей врятував голкіпер. Тільки гра Маннінгера дозволила закінчитися першому тайму без забитих голів.

У другому таймі темп гри помітно знизився, але "Інтер" все продовжував штурмувати ворота гостей. Моменти виникали у воріт "Ювентуса" і за участі Ібрагімовіча, й за участі Адріано, але відзначилися не вони.

Саллі Мунтарі на 71 хвилині спочатку провів репитицію - пробив з гострого кута й влучив у стійку! А вже на 72-й він вивів "інтернаціоналістів" вперед. Після невдалої спроби вдарити Адріано м'яч відскочив до Ібра, той пробив в дальній кут, але замість удару у шведа вийшла ідеальна передача на Мунтарі, який знаходився в двох метрах від воріт. Ганцю залишалося тільки ногу підставити, що він і зробив.

"Ювентіні" після голу так і не оговталися. Відповіні атаки були не досить вдалими. Небезпечно пробивав головою Дель Пьєро на 82-ій хвилині, перегравши Дзанетті в повітрі, але Жуліо Сезар ефектним сейвом ліквідував небезпеку.

Небезпечний момент також був у Каморанезі, але він так і залишився тільки моментом, тому що на гол Мунтарі гості так і не відповіли.

Голи: Мунтарі (72)

"Інтер": Жуліо Сезар, Майкон, Матерацці, Самуель, Максвелл, Камбьяссо, Станковіч (Бурдіссо, 85), Мунтарі (Вієра, 90), Дзанетті, Ібрагімовіч, Адріано (Крус, 83)

"Ювентус": Маннінгер, Григера, Легроттальє, Кьєлліні, Молінаро, Маркьонні (Каморанезі, 70), Тьягу (Маркізіо, 4), Сіссоко, Нєдвєд, Амурі (Яквінта, 76), Дель Пьєро

Попередження: Амаурі (25), Легроттальє (29), Матерацці (50), Самуель (53)