Українська правда

Ігор Суркіс: "Нам потрібен захисник і нападник"

Сергей Шемшученко — 16 грудня 2008, 17:55

Укомплектація складу

Ми будемо укомплектовувати ті позиції, які потрібно. А не так, як було раніше, коли купували сильного футболіста, а потім розбиралися, де він буде грати. У нас достатньо сильно укомплектована команда. Зараз шість гравців було травмовано. А по позиціям Юрій Павлович Сьомін вважає, що нам потрібен центральний лівий захисник і, можливо, нападник. Адже прийде Кравченко, і в середині поля у нас буде жорстка конкуренція. Зважаючи на те, що у Єрьоменка контракт до липня 2009 року, то вирішквати його долю будемо тоді. У півзахисті у нас хороша конкуренція.

Доля відданих в оренду

Однозначно, приїде Діого Рінкон. Я з ним розмовляв. Він приїхав не у тих кондиціях, а я йому сказав, що коли він приїде з нормальною вагою і буде готовий приступити до тренувань з першого дня, то тоді він буде грати в "Динамо". Якщо ні - то поїде назад додому. Що стосується Клебера та Родріго, то якщо ми отримаємо ті суми, які хочемо (6 і 4.5 мільйонів доларів), то продамо. Плюс є ще Майкл, який до літа перебуває в аренді.

Окодува і його майбутнє

Окодува отримав травму. Що тут поробиш?.. Його дуже хотів бачити у нашій команді Юрій Сьомін. Він його бачив на позиції лівого півзахисника. Два тижні тому він переніс операцію і через три-чотири тижні приступить до тренувань. Якщо зможе конкурувати, то залишиться в "Динамо", ні - буде в Києві тільки до літа.

Новий стадіон

Я вже неодноразово звертався до Черновецького і багато разів чув, що нам допоможуть. У мене є лише одне прохання до міської влади - виділити земля в умовах кризи по комерційній ціні. А якщо ми надамо папери, що не будемо будувати ніяку комерційну будівлю, а просто стадіон з пунктами харчування та автостоянками, то уряд може виділити 25-30 гектарів землі. Криза нам не завадить. Ми будемо будувати стадіон за будь-яких обставин.

Кубок УЄФА

В 1/16 Кубка УЄФА хочу потрапити на ту команду, яку ми зможемо пройти.

Продаж Олійника

Ярославський мені подзвонив і попросив продати Дениса Олійника. Я подзвонив головному тренеру і запитав, чи можна продавати Дениса. На що Сьомін мені відповів, що можна продавати. З поверенням Гусєва та приходом Кравченка він його в основному складі не бачив. Можливо, він і помилився, але це футбол. Я особисто вважаю Олійника хорошим гравцем і бажаю йому заграти у "Металісті".

Зарплати в умовах кризи

Зарплати скоротити я не можу, адже є контракти, у яких написана сума, яку отримує футболіст за місяць. Якщо зарплату не виплатити, то контракт буде розірвано, гравець піде з команди, а УЄФА зобов'яже заплатити ту суму, яка ще невиплачена за контрактом. І погрозять зняттям очок у чемпіонаті. Але ми не тільки зберегли зарплати, а я ще й підняв премії, щоб гравці мали сенс грати.

Капітан "Динамо"

У нас був капітаном Олександр Шовковський, але потім перестав виходити на поле. І Юрій Сьомін зробив такий психологічний хід - на кожну гру назначати капітана. Він робив капітаном і Михалика, і Несмачного, і Каддурі. Можливо, ми з вами чогось не розуміємо, але на результаті це не відображається. Так що це справа самого тренера.