Українська правда

Гольова феєрія на "Стемфорд Бридж" вивела до півфіналу "Челсі"

Сергей Шемшученко — 14 квітня 2009, 23:47

До матчу обидві команди підійшли із суттєвими втратами. У аристократів матч через дискваліфікацію пропускав Террі, а у"Ліверпуля" через травму на поле не вийшов Джеррард.

Не зважаючи на обіцянки тренерів знехтувати тактикою зараз видовищного футболу, початок матчу видався доволі академічним, і команди відверто застрягли в середині поля.

За перші 12 хвилин можна згадати хіба що помилку Алекса, який мало не вивів сам-на-сам з власним воротарем Лукаса, проте бразилець хоча і відпустив м'яч, але одразу ж у підкаті його вибив. Але це було затишшя перед бурею.

Перший небезпечний момент виник на 13 хвилині біля воріт "Челсі". Куйт у середині поля розвернув суперника, віддав на Бенаюна, той п'ятою у штрафний на Торреса, але іспанець лівою пробив значно вище.

Аристократи відповіли хвилиною пізніше ударом зі штрафного Лемпарда - м'яч розминувся зі штангою на лічені сантиметри.

А на 19 хвилині помилився Чех. Під час виконання штрафного з позиції правого напівсереднього воротар "Челсі" до удару пішов на вихід, а Фабіо Ауреліо замість навісу пробив у ближній кут - 0:1.

Після забитого голу "Ліверпуль" остаточно прибрав ініціативу до власних рук. На 25 хвилині Торрес, отримав м'яч на куту воротарського, відкотив назад на Бенаюна, але захисники вчасно накрили ізраїльтянина.

А на 28 хвилині "Челсі" знову помилився. Під час виконання штрафного Івановіч руками завалив у карному майданчику Хабі Алонсо і сам постраждалий реалізував пенальті - 0:2.

Гості мали забивати ще. На 45 хвилині, протягом 30 секунд м'яч двічі міг побувати у воротях Чеха. Спочатку після удару Куйта головою воротар потіг м'яч з під перекладини, а потім під час другого темпу цієї ж атаки Чех помилився на виході і тільки захисники не дали м'ячеві потрапити в ворота.

Тільки-но розпочався другий тайм, як Чех мало не привіз собі третій гол. Воротар "Челсі" необдумано вискочив з воріт, і тільки неточний удар Лукаса врятував аристократів.

Проте воротар "Ліверпуля" Рейна вирішив не відставати від колеги. На 51 хвилині Анелька пройшов правим флангом, прострелив вздовж воріт, Дрогба підставив ногу, перебуваючи під нульовим кутом до воріт, а Рейна, незграбно відбиваючи м'яч, заніс його у ворота.

Забитий гол додав впевненості господарям. Спочатку на 55 хвилині все той же Дрогба на пару сантиметрів не влучив у правий верхній кут, пробиваючи штрафний, а хвилиною пізніше Алекс гарматним пострілом з тієї ж точки увігнав м'яч під перекладину - 2:2.

Далі гра пішла на зустрічних курсах. Маскерано на 65 хвилині пробив метрів з 30, і Чех змушений був у кидку витягати м'яч з лівого від себе нижнього кута. А двома хвилинами потому, Дрогба втік від захисників, увійшов у штрафний і відкинув під удар Баллаку, але німець пробив прямо у Рейну.

А ближче до кінця команди обмінялися голами. На 76 хвилині забиває Лемпард. Англієць з 5 метрів завершив чудовий прохід у штрафний Дідьє Дрогба 3:2. А через 5 хвилин Лукас наважився на удар здалеку, м'яч зрикошетив від захисника і влетів у правий від воротаря кут воріт - 3:3.

Пройшло не більше хвилини, як Чех знову змушений був діставати м'яч із сітки. Рієра навісив з лівого флангу, а Куйт з лінії воротарського вколотив м'яч у сітку - 3:4.

Завершив гольову феєрію на 89 хвилині той же Лемпард. Анелька обіграв на фланзі суперника, зіграв у стінку з Дрогбою, відкотив на 11 метрову позначку Лемпарду, і той від двох штанг забив четвертий гол у ворота Рейни.

7:5 за сумою двох матчів, і у півфіналі нас чекає вже традиційне протистояння "Барселона" - "Челсі".

Челсі - Ліверпуль 4:4 (0:2)

Гол: 0:1 - Ф. Ауреліо (19), 0:2 - Алонсо (28), 1:2 - Дрогба (51), 2:2 - Алекс (56), 3:2 - Лемпард (76), 3:3 - Лукас (81), 3:4 - Куйт (82), 4:4 - Лемпард (89)

"Челсі": Чех, Івановіч, Е. Коул, Есьєн, Карвалью, Лемпард, Дрогба (Ді Санто, 90+4), Баллак, Малуда, Калу (Анелька, 36), Алекс

"Ліверпуль": Рейна, Торрес (Нгог, 80), Ф. Ауреліо, Алонсо, Бенаюн, Арбелоа (Бабел, 85), Куйт, Маскерано (Рієра, 69), Лукас, Каррагер, Шкртел

Попередження: Івановіч (28), Бенаюн (40), Карвалью (58), Коул (65), Шкртел (72), Арбелоа (73).