Українська правда

"Харків" – "Карпати": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 31 серпня 2008, 17:31
Олег Кононов, головний тренер "Карпат":

- Прекрасний стадіон, відмінні уболівальники, що підтримують господарів. Непросто грати. "Харків" - гарна команда, вона дуже хотіла виграти цей матч. Ми не хотіли його програти. У нас так, як хотілося б, не ладилися командні взаємодії в атаці. Але все-таки ми забили, програючи по ходу гри. Якщо брати матч у цілому, то вважаю, що підсумок закономірний.

- Ви ризикували, випускаючи Фурту, адже він жодного разу дотепер не грав у Прем'єр-лізі?

- Звичайно ж ризик був. Але Фурта своєю грою за молодіжний склад довів, що він футболіст забивний. Я ризикував, але ризик виявився виправданим.

- У другому таймі "Карпати" мало грали через центр, багато було навісів. З чим це пов'язано?

- Важкі погодні умови. Поле грузле. Наші півзахисники не так активно відкривалися. Суперники їх пресингували. Ми поміняли нашу гру, граючи більше на нападника. Десь перебудувалися. Суперник можливо не був до цього готовий, що привело в наслідку безпосередньо до гольового моменту - кутового і голу.

Михайло Стельмах, головний тренер "Харкова":

Я вважаю, що перший тайм був рівний з важкою грузлою грою. На важку гру ми футболістів і налаштовували. Ми добре знали "Карпати", розібрали їхній останній матч. У другому таймі, я вважаю, у нас була перевага, були гарні моменти. Забив би Батіста другий гол, гра була б зроблена. А так - ми пропустили необов'язковий гол. Одного забитого м'яча для перемоги мало. Намагалися, дуже хотіли виграти. Але не вийшло. Будемо працювати далі.

- Наскільки серйозне ушкодження в Козоріза?

- Лікарі подивляться і скажуть свій вердикт. Схоже, що в нього забите місце гомілкового суглобу. Утворилася гематома. Сподіваюся, нічого серйозного.

- Коли "Харків" здобуде свою першу перемогу?

- Намагаємося. Зараз ми були близькі до перемоги.

- Мало намагаєтеся.

- Мало намагаємося... Можливо. Будемо намагатися більше. Ми теж хочемо перемогти. Не тільки Ви.

- Здалося, що колишні гравці "Карпат" були найбільш мотивованими у вашій команді, чи дійсно це так?

- Так завжди і буває, коли футболісти грають проти своєї колишньої команди. Їм хочеться довести, що вони чогось варті. Претензій по самовіддачі ні до Сучкова, ні до Батисти немає. Були гарні моменти. Забив би Батіста другий гол, зняв би всі питання. А так... Не вийшло.

ФК "Харків"