Українська правда

Гросмейстерська перемога "Динамо"

Сергей Шемшученко — 17 серпня 2008, 22:20

"Динамо" - "Металург З" 2:0 (2:0)

Голи: Бангура (11), Алієв (45)

"Динамо": Богуш, Бетао, Михалик, Несмачний (Гіоане, 58), Юссуф, Нінкович, Вукоєвич, Ель Каддурі, Алієв, Мілевський (Морозюк, 81), Бангура (Кравець, 75)

"Металург З": Постранський, Тигорев, Челядзінскі, Невмивака, Полєвой, Степаненко, Аржанов, Вернидуб (Опанасенко, 89), Годін, Сілюк (Алозі, 46), Лазарович (Кривий, 46)

Попередження: Годін (33), Лазарович (37), Челядзінскі (55), Мілевський (55)

Кияни забили швидко, вже перша більш-менш пристойна атака закінчилася голом. Мілевський закинув м'яч у штрафний на Бангуру, той поштовхався із захисниками, вискочив сам-на-сам із Постранським і пробив під воротарем - 1:0 уже на 12 хвилині.

Уже через 2 хвилини мав забивати Алієв, але пробив вище воріт метрів із 8, перебуваючи у штрафному суперника.

Гості спробували огризнутися, але крім удару Годіна з 25 метрів, який пройшов трохи вище воріт, та напівудару Вернидуба після кутового згадати за перші 45 хвилин немає чого.

А от "Динамо" мало забивати ще мінімум двічі, спочатку на 23 хвилині сам-на-сам втікав Нінкович, але захисник "Металурга" у відчайдушному підкаті зупинив киянина. А через 2 хвилини Мілевський не влучив у ворота, вийшовши на побачення з Постранським.

Проте другий гол все ж відбувся. Коли вже йшов доданий час, Алієв наважився на удар здалеку і метрів з 35 увігнав шкіряну кулю ліву від воротаря дев'ятку. 2:0 після 45 хвилин гри.

У другому таймі мало що змінилося, хоча тренер гостей з перших хвилин другої половини випустив свіжу пару нападників Кривий - Алозі.

Перший спалах обопільної активності у другому таймі припав на 52-55 хвилини, коли обидві команди мали можливість поповнити свій гольовий запас. Спочатку на 52 хвилині небезпечну трьохходівку розіграли Бангура, Мілевський та Алієв. Останній виходив сам-на-сам, але надто сильно прокинув м'яч собі на хід, і Постранський був перший на м'ячі.

Уже в наступній атаці запоріжці примусили вступити в гру воротаря киян. Несмачний втратив свого гравця, Алозі вийшов на побачення з Богушем, але воротар киян забрав м'яча в ногах нападника "Металурга". Чрез хвилину вже Кривий накрутив на лівому фланзі атаки Бетао і Михалика і бив у дальню дев'ятку, але Богуш перевів м'яч на кутовий.

На 65 хвилині міг забити Мілевський, але його удар з 16 метрів парирував воротар. Хвилиною пізніше вже Бангура пробивав з лінії штрафного - Постранський тягне складний м'яч з правого від себе кута.

Ефектний епізод створили на 68 хвилині Алієв і Нінкович. Останній пробив з лівого кута штрафного, але м'яч на сантиметри розминувся з дев'яткою.

Подальші хвилини пройшли в доволі повільному темпі. Команди відверто догравали матч. Динамівці продовжували атакувати, але після заміни Бангури і Мілевського їхні атаки втратили гостроту.

Уже в доданий арбітром час після подачі Ель Каддурі головою пробивав Кравець, але молодий нападник киян не влучив у ворота.

2:0 перемога "Динамо" і кияни поки що другі, відстаючи від донецького "Металурга" на 5 очок.