Українська правда

Гравці "Шахтаря" коментують жеребкування Ліги чемпіонів

Сергей Шемшученко — 2 серпня 2008, 09:20
Даріо Срна:

- Як відреагував на результат жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів?

- Я задоволений, що нам дісталося саме загребське "Динамо". Думаю, ні в кого не виникає сумнівів, що хорватський клуб пройде словенський "Домжале" - це команди різного рівня, підтвердженням чому став результат першого матчу між ними.

У "Шахтар" я прийшов зі сплітського "Хайдука", і хорватське столичне "Динамо" завжди було для нас принциповим суперником. Між "Хайдуком" і "Динамо" йде справжня футбольна війна. У нас було дуже гаряче дербі, важко навіть передати словами, наскільки атмосфера була напружена під час зустрічей наших команд. Я б дуже хотів вже в складі «Шахтаря» обіграти загребське "Динамо". Так вийшло, що і на батьківщині, і в Україні найбільш непримиренними суперниками для мене виявилися команди з однією назвою.

- З якою з українських команд можна порівняти майбутнього суперника "гірників" по кваліфікації Ліги чемпіонів?

- Важко сказати. Для початку потрібно з ними зіграти. Хоча я непогано знаю цю команду, підтримую зв'язок з багатьма її гравцями. Це гідний суперник, і майбутні матчі не будуть для нас простими, але в будь-якому випадку вважаю, що "Шахтар" сильніше "Динамо" і повинний перебороти цей бар'єр на шляху до групового турніру Ліги чемпіонів. Якщо, звичайно, ми не зіграємо так погано, як в останніх матчах чемпіонату України у Львові.

- Можливо, було б краще грати перший матч на виїзді?

- Я так не думаю. Навпроти, можу сказати, що добре починати на своєму полі, за підтримки уболівальників, що до слова нам буде необхідна. Потрібно вийти на поле і показати свій футбол, тоді усе буде нормально.

Дмитро Чигринський:

- Швидше за все, у третьому кваліфайн-раунді ми повинні будемо зустрітися з "Динамо" із Загреба, тому що ця команда об'єктивно сильніше. Але є ще такий нюанс: "Шахтар" і хорватська команда переслідують споконвічно різні цілі! Я, звичайно, не стежу за чемпіонатом Хорватії занадто пильно, але все-таки в курсі, що основною метою цього клуба є "відкриття", розвиток і продаж футболістів. Відразу можна назвати да Сілву, Модріча, Вукоєвича... Усі ці гравці, можна сказати, "вирощувалися" на продаж. А в нас стратегія інша. Ми хочемо створити гарний колектив і успішно виступити в Лізі чемпіонів. Думаю, саме в мотивації і складається наше головне розходження з загребським "Динамо", за рахунок чого ми повинні брати гору.

Томаш Хюбшман:

- Знаєте, одна справа бачити жеребкування по телевізору, а інша - готуватися і виходити на поле проти визначеної команди. Мене не занадто хвилювало те, хто саме дістанеться нам у суперники, хоча могло бути і легше. Наша справа - настроїтися і гідно зіграти.

Разван Рац:

- Жереб не найкращий! "Динамо" із Загреба - це вам не будь-хто. Наскільки я знаю, проти них "Шахтареві" завжди було непросто. Звичайно, я можу сказати, що ми готові їх пройти, але все-таки потрібно бути об'єктивним. Шанси 50/50, але ми постараємося, щоб наші уболівальники побачили матчі групового турніру Ліги в Донецьку.

Ігор Дуляй:

- Загребське "Динамо" - непростий суперник. Розумію, що вони повинні ще вийти в третій раунд, але все-таки розглядаю їх як ймовірного опонента... Мене засмучує те, що першу гру відбору ми будемо грати вдома. За рахунок цього хорватам буде легше. Ну так добре. Якщо ми хочемо грати в груповому турнірі Ліги чемпіонів, повинні проходити будь-яку команду.

Дмитро Шутков:

- Що стосується ймовірного нашого суперника в кваліфікації Ліги чемпіонів - "Динамо" із Загреба, то його ми повинні проходити. Але поставитися до цього суперника варто з повною серйозністю. Узагалі ж "Шахтар" клуб більш іменитий, загребське "Динамо". Важливо, щоб не було недооцінки суперника з нашої сторони. Вважаю, що цей жереб для нас вдалий.

Думаю, що всім потрібно постаратися вирішити в першій грі, щоб рахунок був 2:0. З цього приводу я вже розмовляв з Ігором Дуляєм, він говорить, що там уболівальники свою команду підтримують несамовито, і атмосфера буде, м'яко кажучи, недружня.

ФК Шахтар