Українська правда

Гравці "Іллічівця" про матч з "Шахтарем"

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 09:59

Не зважаючи на три пропущених в цьому матчі м'ячі, голкіпер "Іллічівця" Ігор Шуховцев справедливо був визнаний кращим футболістом у складі своєї команди.

- Вважаю, що перший тайм і хвилин двадцять другого ми непогано трималися. Але, напевно, як це не дивно, злий жарт з нами зіграло видалення Фернандіньо. Ми програвали в один м'яч, суперник виявився у чисельній меншості, і хлопці, мабуть, відчули, що можна спробувати переламати хід поєдинку. Можливо, нашою помилкою виявилося бажання забити. "Шахтар" підвищив темп, і ми втратили нитки гри, унаслідок чого господарі "добили" нас. Що я можу сказати, "гірники" показали свій високий клас, грали вони сьогодні дуже добре.

- Не вважаєте, що автогол на початку матчу - наслідок нервозності ваших партнерів?

- Цілком можливо. І в матчі першого туру з київським "Динамо" і сьогодні ми пропускали на стартових хвилинах безглузді м'ячі. Нам ще не вистачає зіграності, в міжсезоння наш склад пережив серйозні зміни. Кожен хоче проявити свої кращі якості, але інколи це йде в шкоду. Але сьогодні не бачу сенсу посипати голову попелом. Я вірю, що у нас все вийде, принаймні, вважаю, що команда зараз підібралася зовсім непогана, і перспектива є.

Костянтин Ярошенко:

- Після видалення Фернандіньо у нас з'явилася надія на сприятливіший результат у матчі з чемпіоном, але, на жаль, цю надію ми не підкріпили своїми діями на полі. Ми дозволили гравцям "Шахтаря" надто багато. За це і поплатилися. Гра була важче ніж з "Динамо". Гра "гірників" була дуже солідною, напевно, це не в останню чергу пов'язано з невдалим результатом у перших двох турах. "Шахтар" просто зобов'язаний був на очах у своїх уболівальників відігратися на нас, що, власне, і зробив. До того ж мені було дуже приємно зіграти в Донецьку, адже "Шахтар" для мене не чужа команда і в таких матчах дуже хочеться себе проявити.

Олександр Ситник:

- Грати з "Шахтарем" на його полі завжди непросто. До того ж суперник нагадував пораненого звіра після невдалого старту. У нас був невеликий шанс щось змінити після того, як поле покинув Фернандіньо, але замість того, щоб пресингувати суперника на його половині поля, ми сіли дуже глибоко в обороні. Це було великою помилкою з нашого боку, і ми за неї сповна поплатилися, - цитує гравця "Іллічівця" пре-служба ФК "Шахтар".