Українська правда

ФК "Львів" готується до переходу в Прем'єр-лігу, а "Оболонь" стимулює їхніх суперників

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 18:24

Що менше турів до завершення змагань у першій лізі чемпіонату України з футболу, то гучніші скандали. Керівництво столичної "Оболоні" стверджує, що заангажовані судді "плавлять" цю команду, натомість представники ФК "Львів" кажуть, що "пивовари", не приховуючи, стимулюють їхніх суперників.

"Замість того, щоб когось звинувачувати, керівництво "Оболонні" краще припинило б возити за нами гроші й стимулювати наших суперників. Робити це вони почали за п'ять турів до завершення чемпіонату, - розповідає директор ФК "Львів" Роман Лаба.

"Президент нашого клубу Юрій Кіндзерський не ставив перед нами завдання вийти у Прем'єр-лігу, а тому не варто говорити про нашу участь у якихось залаштункових іграх. Вихід в еліту - це зайві проблеми для керівництва клубу. Але хлопці грають добре, демонструють результат і сказати їм, щоб вони не боролися за путівку в Прем'єр-лігу ми не можемо. А заяви керівництва "Оболоні" - це ознака слабкості їхньої команди. Не словами, а грою потрібно доводити свою силу. Їм же ніхто не заважав зіграти з нами на виїзді внічию, а не програти з рахунком 4:0. Також ніхто не перешкоджав їм обіграти "ІгроСервіс"...

За словами Романа Лаби, інформацію про стимулюваннями "пивоварами" суперників "городян" він отримав від самих футболістів. "Після матчів ФК "Львів" з "Олександрією", "Геліосом" гравці з команд-суперниць не приховували свого розчарування, - каже директор львівського клубу. - Один одному вони недобрими словами закидали те, що втратили "приманку".

Хто за підсумками сезону в першій лізі підвищиться у класі - наразі невідомо. Але ФК "Львів" уже нині розпочав приготування до ймовірного дебюту в Прем'єр-лізі. Роман Лаба розповів "Газеті", що Юрій Кіндзерський учора прибув із Києва до Львова, де планує підшукати базу для своєї команди. Також керівництво "городян" має намір зустрітися з колегами з "Карпат" й обговорити ймовірність спільної оренди стадіону "Україна" в міської влади.

ProSport.lviv.ua