Українська правда

ФК "Карпати" відкривають Західноукраїнську футбольну академію

Сергей Шемшученко — 23 грудня 2008, 14:11

За кілька днів на базі Львівського училища фізичної культури ФК "Карпати" офіційно відкриє Західноукраїнську футбольну академію. Про це повідомив на прес-конференції директор ЛУФК Степан Родак.

Незважаючи на те, що відділення футболу у ЛУФК існує з 1969 року і виховало чимало знаменитих футболістів (Баль, Рац, Лужний, Тищенко, Татарчук, Мущинка, Чигринський), училище для заняття футболом досі не мало належної спортивної бази. І лише з відновленням співпраці з ФК "Карпати", за інформацією Степана Родака, вдалося покращити стан справ у цьому плані. Уже збудовано поле зі штучним покриттям, а також зроблено капітальний ремонт гуртожитку, у якому проживатимуть учні з інших областей України, пише zaxid.net.

Як повідомив почесний президент ФК "Карпати" Петро Димінський, в академії навчатимуться найздібніші юні футболісти з усієї Західної України. Проте якщо учні ставитимуться до навчання безвідповідально, то за це відповідатимуть усі - від самих учнів до тренерів.

"Сьогодні заробити гроші на футболі в Україні неможливо, тому цей проект суто патріотичний", - зазначив Петро Димінський.

Раніше у відділенні футболу працювало 4 тренери, а після того, як цим проектом заопікувалися "Карпати", кількість тренерів збільшено до 13. На кожну вікову групу учнів буде по 2 тренери, тому відтепер буде кому не лише тренувати дітей, але й шукати з усієї Західної України найталановитіших юних футболістів.