Українська правда

ФІФА, УЄФА і WADA знайшли компроміс у питанні про допінг-контроль

Сергей Шемшученко — 9 квітня 2009, 10:06

Завершилася "холодна війна" між футбольною владою планети, в особі ФІФА і УЄФА, і всесвітнім андтідопінговим агентством (WADA). Сторони зуміли досягти компромісу, який влаштовує всі сторони, в питанні про допінг-контроль за футболістами в період міжсезоння.

WADA погодилося обмежити число гравців, які будуть зобов'язані повідомляти про своє місцезнаходження по годинам у вільний від змагань час.

"Ми досягли загальної угоди. Такий ретельний контроль вестиметься тільки за гравцями в групі ризику - тими, хто відновлюється після травми або був раніше відмічений у використанні заборонених препаратів.

Якщо виникнуть конкретні підозри, то WADA зможе узяти допінг-пробу у будь-який момент у будь-якого гравця", - заявив шеф медичної служби FIFA Іржі Дворжак.

Нагадаємо, раніше ФІФА і УЄФА відмовлялися виконувати нові правила WADA, згідно яким спортсмени повинні будуть регулярно звітувати про своє місцезнаходження для проходження допінг-тестів у незмагальний період. Через це футбол збиралися навіть виключити з програми олімпійський видів спорту.

newsru.ua