Українська правда

Екс-гравця молодіжної збірної України дискваліфікували за куріння "травки"

Сергей Шемшученко — 27 травня 2008, 14:39

Захисника "Таврії" та екс-гравця молодіжної збірної України Дениса Стояна дискваліфікували за куріння "травки", повідомляє "Газета по-київськи".

Під димок маріхуани 26-річний Стоян "готувався" до гри проти "Динамо" (12 квітня), що "Таврія" безвольно програла 0:3, отримавши два м'ячі вже на п'ятій хвилині. Тоді наставник кримчан Михайло Фоменко ще сказав про своїх гравців: "У Київ приїхала не команда, а зомбі, їхні дії являли собою некерований процес"...

"Після матчу ми провели допінг-контроль, і проба, узята в Стояна, показала наявність в організмі маріхуани! - розповів В'ячеслав Попов, перший заступник голови спортивно-медичного комітету ФФУ.

"Багато хто думає, що дим вивітрюється. А насправді він теж збирається в організмі, хоча виявити його допінгом-пробою дуже важко. Зараз цим займається московська національна допінгова лабораторія, тому представники "Таврії" полетіли в Москву, і там, уже при них, розкрили другу пробу, що теж показала зміст маріхуани. Справу передали в контрольно-дисциплінарний комітет, і він вирішив дискваліфікувати Стояна на чотири місяці, починаючи з 23 травня.

Сам футболіст зізнався, що курив маріхуану, зазначивши, що перед матчем з "Динамо" святкував день народження товариша і покурив кальян і не знав, що там "травка".

За словами Попова, цей випадок для українського футболу виявився не тільки унікальним, але й у чомусь смішним.

"Адже допінгові скандали розпалюються, коли гравці приймають фармакологічні препарати, щоб підвищити функціональність. А маріхуана зовсім не допомагає, навіть навпаки"

До речі, на такому ж порушенні колись попався і Марадона.