Українська правда

"Дубль" Дрогба оформив для "Челсі" фінал. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 1 травня 2008, 00:38

Другим фіналістом Ліги чемпіонів став лондонський "Челсі", який в додаткові два тайми по 15 хвилин виграв у "Ліверпуля" з рахунком 3:2. Героєм гри став івуарієць Дідьє Дрогба, який забив у ніч Ліги чемпіонів два голи у ворота "червоних".

Повторний матч між "Челсі" та "Ліверпулем" став справжньою битвою, де інтрига точилася до останньої секунди.

Підопічні Ральфа Бенітеса у першому таймі грали другим номером і більш настирними в атаці були господарі. Небезпечних ударів по воротах Рейни завдавали Дрогба та Баллак.

На 33-ій хвилині "Челсі" забиває. Калу пройшов по правому флангу і пробив з 14 метрів - Рейна цей постріл відбиває, але перший на добивання Дрогба, котрий надіслав м`яч поміж голкіпером.

На 42-ій хвилині після удару Баллака м`яч летить поруч із хрестовиною.

На початку другого тайму "Ліверпуль" активізувався і після удару п`ятою Торреса вже Чех рятує "синіх" від голу. У відповідь удар Лемпарда з лінії штрафного вже парирує Рейна.

На 64-ій хвилині "Ліверпуль" зрівнює рахунок. Бенаюн здійснює слалом у штрафну господарів, пройшовши 4 гравців "Челсі" і відпасовує на Торреса, який пробиває у кут воріт Чеха - 1:1.

Після забитого голу "Ліверпуль" притис "Челсі" до своїх воріт, але "сині" вже більш зібрано зіграли в обороні. На 77-ій хвилині Ессьєн проходить по лівому флангу і з гострого кута пробиває і влучає у сітку воріт, але із зовнішнього боку.

В останні десять хвилин вже "Челсі" намагається завершити гру в основний час, але без моментів біля воріт Рейни і попереду, як мінімум два додаткових тайми.

У першій же атаці Торрес небезпечно стріляє поруч зі штангою. На 95-ій хвилині "Челсі" забиває, після удару Ессьєна, але боковий суддя фіксує положення поза грою, в якому перебували відразу три гравці "синіх".

Уже в наступній атаці суддя призначає пенальті у ворота "Ліверпуля". Хююпя в підкаті вкотився в ногу Баллаку. З 11-метрів Лемпард пробиває сильно і без шансів для Рейна - 2:1.

На останній хвилині першого додаткового тайму знову забиває "Челсі". Анелька пробіг по лівому флангу і прострілив у штрафну, де Дрогба з під захисника пробиває Рейну - 3:1.

У заключні 15 хвилин на полі було більше емоцій, ніж небезпечних моментів. На 107 хвилині італійський рефері Розетті не призначає пенальті за підступну підніжку Дрогба на Хююпя.

За три хвилини до закінчення додаткового другого тайму з метрів 38 стріляє Бабель і м`яч від рук Чеха, який зреагував на удар, залітає у ворота "Челсі" - 3:2.

Подвигу, що був у фінальній грі Ліги чемпіонів з "Міланом", "Ліверпулю" в цей день не вдалося повторити. В останні 1,5 хвилин Авррам Грант випустив на поле Шевченка, який замінив Лемпарда. Українцю не вдалося навіть торкнутися м`яча, зате він перший поздоровив з перемогою Дрогба, з яким довго обіймався, а Грант в цей час стояв навколішках...

Отже, у фіналі Ліги чемпіонів, що пройде 21 травня у Москві зустрінуться англійські "Челсі" та "Манчестер Юнайтед".

Ліга чемпіонів. Півфінал. Матч-відповідь.

"Челсі" (Англія) - "Ліверпуль" (Англія) - 3:2 ОТ (1:0, 0:1, 2:0, 0:1)
Голи: 1:0 - Дрогба (33), 1:1 - Торрес (64), 2:1 - Лемпард (98, з пенальті), 3:1 - Дрогба (105), 3:2 - Бабель (117).

Челсі: Чех, Ессьєн, Террі, Карвалью, Е.Коул, Макелеле, Баллак, Лемпард (Шевченко, 119), Д.Коул (Анелька, 91), Калу (Малуда, 70), Дрогба.

Ліверпуль: Рейна, Арбелоа, Каррагер, Шкртел (Хююпя, 22), Ріісе, Хабі Алонсо, Маскерано, Джеррард, Кюйт, Бенаюн (Пеннант, 78), Торрес (Бабель, 98).

Попередження: Хабі Алонсо (41), Арбелоа (99).

Перший матч: 1:1.

1:0

1:1

Скасований гол Есьєна

2:1

3:1

3:2