Українська правда

Донецький "Металург" не знайшов аргументів проти "Динамо"

Сергей Шемшученко — 5 квітня 2009, 17:52

"Металург", який цього сезону знову нагад про свої амбіції та спробував нав'язати боротьбу у верхній частині турнірної таблиці, у матчі проти київського гранду на виїзді виглядав дуже і дуже непогано. Тоді підопічні Костова зуміли нав'язати боротьбу киянам та навіть мали шанси на нічию.

Звітній поєдинок у Донецьку нічим подібним, на жаль, не відрізнявся. Хоча варто відмітити характер донеччан, які навіть програючи у два м'ячі, наприкінці зустрічі затисли головних претендентів на чемпіонство у своєму штрафному.

Костов із початку гри вивів команду із двома нападниками, одним з яких став новачок донеччан Танасе. Однак румун хоч і багато боровся, проте нічого зрозумілого біля воріт Богуша не створив. Сьомін же з перших хвилин випустив Бангуру, який замінив травмованого у збірній Кравця, а у захисті з'явився призабутий через травми Юссуф, який змінив не лише номер (тепер нігерієць грає під сороковим) але й прізвище. Айяла звичного нам Юссуфа замінив на Атанду - друге прізвище футболіста.

По темі: на початку матчу команди обмінялися "пристрілочними" ударами Шищенка та Нінковіча, після чого гру на півгодини "до своїх ніг" впевнено прибрали кияни. У першому таймі варто загадати моменти Мілевського, який пробивав з льоту з лінії воротарського, але не промахнувся, та вихід сам на сам із Дишленковічем Бангури - той перекинув воротаря донеччан, м'яч опустився на землю біля лінії воріт і ... перестрибнув поперечину.

Необхідно згадати непогану гру захисників донецької команди на створення штучних положень поза грою - лише за кілька хвилин гвінейський нападник "Динамо" потрапляв у пастку три рази, а потім на цьому ж порушили правила і Мілевський з Корреа. Така ризикована гра захисту підопічних Костова таки дала збій - на 43 хвилині Мілевський вийшов сам на сам і Дишленковіч "використав" фол останньої надії, зрозуміло, із подальшим вилученням. Воробйов, який вийшов замість знятого з центру Ситника, врятувати команду після пострілу Алієва не зміг. Перед самим ударом хавбека збірної відбувся цікавий епізод - Ісмаель Бангура, який був штатним пенальтистом команди Сьоміна до своєї травми, хотів відібрати у Алієва право на удар, проте за "свого" хлопця з Хабаровська заступилися Михалик та Корреа.

А ще до пенальті рахунок мав відкривати "Металург" - за п'ять хвилин, у які донеччани володіли перевагою, Богуш двічі дивовижно рятував киян від пропущеного голу. Спочатку Станіслав випередив на виході Лазіча, а потім за мить зумів відбити удар Шищенка. Друге добивання у виконанні Фернандеша прийшлося трішки вище від дев'ятки воріт екс-запоріжця.

Після перерви "Металург", який хоч і грав в меншості, сміливо пішов вперед і ... пропустив. Перша атака "Динамо" у таймі, перший кутовий - і захисники донеччан забувають у своєму штрафному Вукоєвіча - 0:2, і "динамівці" можуть спокійно додавати три очки до свого "багажу" у турнірній таблиці.

За тайм лише раз "щось" вийшло у команди з Донецьку - Танасе пробив головою, але розхлябаних захисників підстрахував Богуш. Гусєв, який вийшов на заміну, міг остаточно розставити усі крапки над "і", однак трішки не дотягнувся для нормального удару, а добивання Корреа Воробйов потягнув.

На 83 хвилині стався дуже неприємний епізод у штрафному киян. У боротьбі упали Дімітров (отримав фол на симуляцію) і Михалик, який одразу ж схопився за ліве стегно і терміново покинув поле і стадіон на носилках - схоже, Тарас отримав серйозне ушкодження. Усі заміни до того часу Сьомін використав, тому останній хвилини команди догравали рівними складами. І саме після цього епізоду "Металург" притис "Динамо" до власних воріт і міг тричі (!) забивати. Але удари Шини, Аракеляна та Дімітрова Богуш зміг парирувати.

"Металург" Д - "Динамо" - 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Алієв (45, пен.), 0:2 - Вукоєвіч (56)

"Металург" Донецьк: Дишленковіч, Маріо Сержіо, Чечер, Воловик, Шина, Дімітров, Фернандеш, Лазіч, Шищенко (Іванко, 59), Танасе, Ситник

"Динамо": Богуш, Бетао, Михалик, Юссуф, Ель Каддурі, Вукоєвіч, Корреа, Алієв (Гусєв, 79), Нінковіч, Бангура (Кравченко, 75), Мілевський (Ярмоленко, 62)

Попередження: Ель Каддурі (67), Дімітров (81), Воловик (88)

Вилучення: Дишленковіч (44)