Українська правда

Дніпровський синдром: команда Протасова важко перемогла скромних суперників + ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 14 серпня 2008, 23:54

Цього разу дніпропетровцям у 2 відбірному раунді Кубку УЄФА протистояла більш ніж скромна "Беллінцона" із однойменного швейцарського міста. Швейцарські італійці за підсумками минулого сезону вибороли місце у елітному дивізіоні а у єврокубках отримали можливість виступати завдяки виходу у фінал Кубку Швейцарії.

У стартовому складі Протасов випустив лише одного номінального форварда Андрія Воробея. Ланка півзахисту виглядала досить солідно - Калиниченко, Лисицький, Назаренко та Ротань мали забезпечувати креативність нападу, а Шелаєв зупиняти атаки швейцарців у центрі поля.

"Дніпро" дуже впевнено розпочав гру - гравці команди господарів повністю контролювали центр поля та методично проте не дуже агресивно атакували ворота гостей. З натяжкою загостреннями можна було назвати лише дальні удари Назаренка. Однак перша ж гостра атака дніпрян принесла результат - після кількох передач та "свічки" у штрафній швейцарців, "пожежею" у стані захисту гостей після пасу Воробея скористався Калиниченко. Перший м'яч у Європі у формі "Дніпра" максим забив з лінії воротарського, при чому захисники дозволили розвернутися перед ударом.

За хвилину "Дніпро" міг забивати вдруге - Ротань навісив справа, воротар гостей грубо помилився на виході, і після передачі Шершуна міг забивати Русол, проте захисник швейцарців зміг випередити Андрія та вибити м'яч з лінії воріт.

На тому дніпропетровці здавалося би заспокоїлися. А от "Беллінцона" у другій половині першого тайму отямилася та змогла створити один з чотирьох своїх небезпечних моментів зі всю гру. Удар з меж штрафного майданчику Кернозенко відбив, проте на добиванні Єщенко зовсім трохи випередив гравця швейцарської команди, винісши м'яч на кутовий.

Другий тайм розпочався із швидкого голу дніпропетровців - Назаренко після глибокого пасу увірвався у штрафний гостей та сильно пробив у ближній кут. Трохи згодом не зміг пробити з центру штрафного Воробей, у якого гра явно не пішла. Вже за кілька хвилин Протасов випустив замість Воробея білоруса Корніленка. Ця заміна і виявилася ключовою у матчі. Хоча й до легіонера дніпропетровців є претензії - він не зміг реалізувати вихід сам на сам з воротарем швейцарських італійців.

Не забиваєш ти... Одразу швейцарський Калу ударом з лінії штрафного, який ніхто із захисників "Дніпра" не збирався блокувати, забив такий важливий виїзний гол. Дніпропетровці відповіли комбінацією Калиниченка та Ротаня, подачу якого виграв захисник команди гостей. Той же Ротань небезпечного пробив зі штрафного, але знову повз ворота. Втратив ще один момент Корніленко, який замість пасу на Руслана Ротаня вирішив пробити здалеку.

На 75 хвилині швейцарці, які вже почали грати значно розкутіше, заробили і реалізували пенальті. Дніпряни побігли відіграватися. Льопа, який вийшов на заміну, небезпечно пробивав із гострого кута, проте його удар зовсім трохи не влучив у дев'ятку. У наступній атаці забив Корніленко - отримавши м'яч на межі штрафного суперників після пасу зі своєї половини поля, білорус в оточенні двох захисників зміг нанести влучного удару. Той таки Корніленко міг головою збільшувати рахунок.

А "Беллінцона" зовсім не збиралася здаватися - на доданих хвилинах Кернозенко після подачі зі штрафного не виходить і гравець швейцарців зовсім трохи не дотягається до м'яча.

Дніпропетровську команду звісно ще чекає матч-відповідь. Але заділу у два гостьові м'ячі суперникам цілком може вистачити для того, щоб вибити український клуб з КУЄФА. Проте гра дніпропетровців продемонструвала ті ж проблеми, які виникали після старту сезону у внутрішніх матчах.

"Дніпро" - "Беллінцона" - 3:2

Голи: 1:0 Калиниченко (9), 2:0 Назаренко (48), 2:1 Калу (64), 2:2 Серметер (75, пен.), 3:2 Корниленко (80)

"Дніпро": Кернозенко, Єщенко, Шершун, Русол, М.Пашаєв, Калиниченко, Шелаєв, Лисицький (Льопа, 71), Назаренко, Ротань (Давідсон, 79), Воробей (Корниленко, 60)

"Беллінцона": Грітті, Сікейра, Манджератті, Ла Рокка, Разо, Гаши (Феррацца, 90), Серметер, Вахаб, Рівера, Калу (Ді Дзенцо, 84), Лустрінеллі (Ру, 72)

Попередження: Ротань - Калу, Серметер

Огляд першого тайму:

Огляд другого тайму: