Українська правда

"Дніпро" – "Динамо": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 26 липня 2008, 08:20
Юрій Сьомін, (головний тренер "Динамо"):

- Звичайно, визначений відбиток наклала спека, але, на мій погляд, футбол був показаний дуже гарного рівня. Було багато моментів: і в "Дніпра", і трошки більше в нас. Наші гравці в цей раз досить непогано їх реалізували, хоча коли Бангура не забив два вірних м'ячі, мені вже здавалося, що в нас будуть проблеми. У цілому, я вдоволений і фізичним станом, і тим, як команда проводила принциповий матч. У Дніпропетровську очки даються дуже важко.

- У цілому гра була коректною, але арбітр пред'явив багато жовтих карток. Чим ви це поясните?

- Напевно, були фоли, на які суддя не міг не реагувати. Були зриви атак, як з однієї, так і з іншої сторони. Було багато принциповості в єдиноборствах.

- Можливо, Бангура потрібна свічку поставити або якийсь обряд зробити. П'ять невикористаних моментів за 2 гри - забагато...

- Напевно, він повинний більше працювати. Позначається все-таки пізніше прибуття на збори, і його фізичний стан, звичайно, гірше, ніж торік. Нічого так просто не буває. Спізнився на збори, менше працював - поки нічого і не забив.

- Як ви плануєте грати з "Дрогедой"?

- Дайте нам спочатку відійти від сьогоднішньої важкої гри. Завтра в нас буде "напіввихідний", відновлюючі заходи, адже сил витрачено дуже і дуже багато. А потім подивимося суперника і приймемо тактичний план на гру в Ірландії. Зараз можу сказати одне - вилітаємо 28-го зранку.

І от ще про що я хотів сказати. Для київського "Динамо" складений дуже складний календар. У ньому практично не враховується те, що "Динамо" представляє Україну в Лізі чемпіонів. За 10 днів команда повинна провести три гри, але це нереально. Сьогодні фізичний стан нормальний, але завтра воно буде іншим. У Росії, наприклад, "Зеніту" робиться визначена знижка, вносяться корективи. Адже якщо ми наберемо більше очок, Україна буде вище в рейтингу УЄФА. Ми не можемо перенести гру з "Ворсклою", і після цього матчу нам потрібно відразу летіти грати. Ліга повинна розібратися і враховувати інтереси збірної і клубів, що грають в єврокубках. Так в усім світі. У нас у серпні 10 ігор.

Олег Протасов, (головний тренер "Дніпра"):

- Сьогодні я бачив досить добротний футбол у виконанні своєї команди. Особливо в першому таймі були моменти, удари, непогані комбінації. Але після того, як на 37-ій хвилині пропускаєш, а до кінця тайму програєш 0:2, складно вже щось поміняти в матчі проти "Динамо". Перший гол відбувся через дурість. Наш гравець не помітив, як ввійшов у штрафну Гіоане - це непояснені речі, і на такому рівні кожна помилка карається. Ну а у випадках із двома іншими голами майстерність нападника суперника було вище. Рахунок дуже неприємний, і я б сказав, що він не по грі. Але він існує, і потрібно тримати удар, роблячи позитивні висновки з того, що ми сьогодні бачили.

- Крім результату, є щось, чим ви незадоволені?

- Звичайно, у кожній грі, незалежно від рахунка, є помилки. Але сьогодні наша оборона в деяких моментах не встигала за нападниками, а це швидкість і майстерність, що прищепити в дорослому віці складно. Тому команди, що борються за чемпіонство, за класом перевершують інші.

- Ви вибрали сьогодні експериментальний склад. Що, по-вашому, на полі робив Корниленко?

- Я з вами не погоджуся, що Корниленко випав із гри, він не був гіршим. Як ви знаєте, у нас чотири нападники, щоправда, Мазілу тільки відновився після травми. Воробей уже тривалий період часу результативністю не виблискував, і ми спробували використати його дистанційну швидкість у боротьбі з Бетао на фланзі. А Корниленко на тренуваннях виглядає краще інших, тому ми його і вибрали. Не думаю, що в цьому є експеримент зі складом. Ми награвали ці схеми, і кожен гравець знає свою позицію, хіба що Воробея на зборах ми не ставили на фланг, але він знає, як там грати.

- Можете пояснити появу в стартовому складі Андрієнко і Гусєва, у той час як Феррейра не потрапив у заявку?

- Мені потрібно було вибрати 18 чоловік, і ці люди просто були краще.

- Пара центральних захисників Русол - Шершун не грає надійно. Чому ви не пробуєте інші варіанти?

- Наприклад?

- Наприклад, Русол - Лисицький або Грицай...

- Будемо пробувати.

- Як ви оціните старт "Дніпра" у чемпіонаті?

- Набране одне очко в двох іграх. Не секрет, що в нас складна програма, і ми незадоволені тим, як почали чемпіонат.

- Чи бачите ви у своєї команди дніпровський дух?

- Визнаю, здебільшого нs. Мені хочеться, щоб хтось був лідером на полі, заводив інших, навіть коли негативно складається гра.

ФК "Дніпро"