Українська правда

Денис Олійник: "На "Оленя" не ображаюсь"

Сергей Шемшученко — 23 лютого 2009, 12:35

21-річний Денис Олійник підписав 4-річний контракт з "Металістом" наприкінці минулого року. І вже в першому офіційному матчі почав виправдовувати довіру Мирона Маркевича. У Генуї в поєдинку 1/16 фіналу Кубка УЄФА проти італійської "Сампдорії" атакувальний півзахисник забив переможний гол, який дозволив харків'янам без зайвих нервів готуватися до матчу-відповіді.

- Денисе, в якому режимі "Металіст" тренується після повернення з Генуї?

- Ми повернулися до Харкова у четвер вранці. Ті гравці, які не брали участі в гостьовому двобої чи зіграли в Італії лічені хвилини, уже в четвер вийшли на тренування. Інші зібралися на базі в п'ятницю. Тренуємося щодня. Судячи з усього, доведеться грати за дуже непростих погодних умов. Зараз у Харкові холодно, йде рясний сніг. Відповідно, тренуємось на засніжених полях.

- Заняття обходяться без травм?

- Так, ми ж жорстко один проти одного не граємо. Завтра вийдемо на поле "Металіста" - протестуємо газон, відчуємо поле напередодні гри.

- Стан газону викликає найбільші побоювання напередодні матчу?

- Ми прекрасно розуміємо, що поле не буде таким, яким було навесні чи влітку. Хоча працівники стадіону роблять все від них залежне - поле накрите агротканиною і працює підігрів.

- Чи готові знову стати героєм матчу, як це було в Генуї?

- А я себе героєм не вважаю. Виграла команда. Звичайно, буду налаштовуватись на гру. Хочеться забивати в кожному матчі. Але як буде - подивимося. У будь-якому разі, "Сампдорію" треба проходити. Раз ми вже так піднялися, потрібно тримати планку.

- Хто вітав вас з забитим голом в Генуї з екс-одноклубників за київським "Динамо"?

- Телефонували багато: Саша Рибка, Олег Допілка, Артем Мілевський. Також було багато дзвінків з Чернівців - вітали колишні одноклубники батька (Олійник-старший виступав за місцеву "Буковину" - Прим. авт.). Багато було і SMS-привітань. Але я вже про це забув і готуюся до матчу-відповіді з італійцями з чистого листа.

- З таким напруженим графіком, напевно, і як слід, відсвяткувати гостьову перемогу не вдалося?

- Зараз нам не до святкувань. На носі матч з "Сампдорією". А потім у рамках першості країни зустрічаємося з київським "Динамо". Святкувати будемо вже по завершенню сезону. А зараз потрібно працювати.

- Нинішні одноклубники величають вас "Оленем"?

- Так, адже мене ж так називали і в "Арсеналі", і в "Динамо". Я не ображаюсь.

- А з житловими умовами клуб вас не образив?

- Надали двокімнатну квартиру в новобудові прямо за стадіоном "Металіст". Дуже зручно.

Газета "Блик"