Українська правда

Червоненко звинувачує Тимошенко у гальмуванні двох основних законопроектів до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 8 липня 2008, 10:57

Національне Агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу у співпраці з іншими органами виконавчої влади розробили 13 проектів Законів України та 11 проектів постанов та розпоряджень КМУ. Однак Кабмін гальмує законодавчі ініціативи Нацагентства, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Нацагентства.

Зокрема, йдеться про два основні законопроекти, які потрібні для реалізації проекту Євро-2012: проект Закону України "Про особливості реалізації проектів пріоритетного будівництва, необхідних для підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" та проект Закону України "Про створення організаційних та правових умов для залучення інвестицій з метою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу".

Перший проект дозволить скоротити існуючий процес погодження дозвільних документів у будівництві з двох років до шести місяців. Як зазначають у Нацагентстві, механізм простий - приймаючі міста формують відкритий перелік інвестиційних проектів, інвестори обираються на відкритому конкурсі (за прикладом олімпійського). Після цього інвестор, який переміг на конкурсі, отримує "зелене світло" у всіх дозвільних інстанціях

Другий законопроект встановлює систему податкових та митних пільг для інвесторів, що готують об'єкти до Євро-2012. Ним також передбачено створення сприятливого режиму для реалізації інвестиційних проектів, встановлення системи державних гарантій інвесторам. Таким чином Україна отримає реально діючі єдині інвестиційні вікна.

www.zaxid.net