Українська правда

Черновецький звалив всю провину з демонтажем "Троїцького" на Тимошенко

Сергей Шемшученко — 8 липня 2008, 18:03

Київський міський голова Леонід Черновецький назвав причиною припинення демонтажу ТРК "Троїцький" біля НСК "Олімпійський" відмову прем'єр-міністра Юлії Тимошенко підписати
контракт, запропонований інвесторам.

Про це Черновецький заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє Ліга.

Кажучи про причину відмови Тимошенко підписати цей контракт, Черновецький відзначив: "Я це називаю...валяти дурня. Йдеться про той, хто платитиме за демонтаж "Троїцького".

При цьому він додав, що президент Віктор Ющенко пішов назустріч киянам, і ГУД надало компанії компенсаційну земельну ділянку.

"Інакше ціна питання $232 млн. Але інвестор, пан Новінський, уперся і вимагає легалізації цього договору Кабінетом Міністрів. Які у нього плани - мені невідомо. Але в результаті ми цього підпису поки не маємо", - сказав Черновецький.

Мер відзначив, що Київ повністю готовий до проведення Євро-2012, але "на мене тиснуть, що абсолютно марно. Обвести мене навколо пальця не вдасться. Їй (уряду) доведеться підписати цей договір".

При цьому Черновецький відзначає, що сума, необхідна на компенсацію інвестору, - $232 млн. - складає бюджет міст-мільйоників.

Українська правда