Українська правда

Черчесов: "Сьомін проклав мені дорогу у великий футбол"

Сергей Шемшученко — 11 серпня 2008, 17:58

Головний тренер московського "Спартака" Станіслав Черчесов напередодні зустрічі з київським "Динамо" в матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів пригадав про історію протистояння з одвічним суперником.

-Ви не раз виходили на полі проти київського "Динамо" як гравець "Спартака". 13 серпня вийдете як тренер. Як готуєтеся до матчу?

-Наша людина переглядала поєдинок киян проти ірландської "Дрогеди", так що у нас багато матеріалу про суперника, - наводить слова Черчесова офіційний сайт УЄФА. - Найближчим часом сядемо, поглянемо DVD із записом матчів "Динамо", проаналізуємо гру цієї команди. Тоді можна буде говорити щось конкретне. У будь-якому випадку "Динамо" - це завжди серйозний суперник.

-З грудня минулого року "Динамо" тренує Юрій Сьомін. Якої думки про цього фахівця?

-З Юрієм Павловичем у мене позв'язані лише приємні спогади. У 1988 році я виступав під його керівництвом за московський "Локомотив". Той період став своєрідним трампліном в моїй кар'єрі. Сьомін проклав мені дорогу у великий футбол, хоча я ще до цього почав виступати за "Спартак" у Костянтина Івановича Бєскова. На жаль, зараз ми з Юрієм Павловичем бачимося дуже рідко. Останній раз перетиналися в січні цього року на турнірі в Ізраїлі.

-Перший матч "Спартак" проводить удома. Це дасть певну перевагу українській команді?

-Дійсно, якоюсь мірою зручніше проводити вдома матч-відповідь. Але ми налаштовані на серйозну боротьбу в обох зустрічах. Тому, думаю, що первинне значення матимуть інші чинники.

-Які ж? Що може сьогодні перешкодити "Спартаку" попасти в груповий етап Ліги чемпіонів?

-Перешкодити нам може суперник, в даному випадку - київське "Динамо". Все інше - внутрішні проблеми команди, які ми вирішуємо.

-Яка мета стоїть перед командою в нинішньому єврокубковому сезоні?

-Зараз мета одна: обіграти по сумі двох матчів "Динамо" і пробитися в групову стадію турніру. Якщо вийде - ставитимемо нові завдання.

news.sportbox.ru