Українська правда

"Челсі" – "Ліверпуль": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 1 травня 2008, 08:15

Тренер "Челсі" Авраам Грант:

Потрапити в історію клуба в перший же рік біля його керма і з усіма складностями, що були в нас на шляху... Ми залишилися разом і зробили все, як мені подобається, у позитивному ключі. Це значить для мене дуже багато чого - мова не тільки про вихід у фінал, але також про те, як нам це вдалося. Самий час сказати щось добре кожному в цьому клубі, усі зробили свою роботу дуже добре і я пишаюся ними.

"Ліверпуль" - дуже гарна команда. Я розумію, чому ми програвали мерсісайдцям у півфіналах, а цього року, з Бабельом, Торресом і Бенаюном, вони ще сильніше. Рафа - великий тренер, мудрець у питаннях тактики, і з цього погляду грати проти нього дуже важко. Нам увесь час приходилося думати, оскільки суперник був дуже організований і розумний. Грати було надзвичайно важко, однак підсумкова перемога наповнила мене гордістю. Ми ввійшли в історію, зробили щось дуже важливе для цього клуба, і ми як і раніше боремося за чемпіонство.

Два англійських клуби в Москві - досить цікаво. Тому це повинен бути великий фінал. Ми провели стільки найважливіших матчів, але чим більше таких ігор, тим краще. Я поважаю минуле, але моя робота стосується сьогодення і майбутнього. У потрібний момент ми показали гарний футбол - як з ментальної точки зору, так і з фізичної. Відіграти три матчі і додатковий час за вісім днів не дуже просто, тим більше що багато хто з футболістів "Ліверпуля" отримали в суботу відпочинок. Однак у цей момент мені хочеться ще раз подякувати персоналу клуба.

Тренер "Ліверпуля" Рафаель Бенітес:

У додатковий час усі переконалися, що ми досить сильні фізично і психологічно, ми створювали моменти. Другий гол став дуже важким ударом, а після третього м'яча інтрига була вбита. Після нашого м'яча в основний час я був по-справжньому радий і упевнений у нашому успіху, а зараз нам залишається міркувати лише категоріями майбутнього. Я дуже пишаюся тим, що ми намагалися зі всіх сил до останнього, а, коли забили, знову оживили інтригу.

Ми аналізували ситуації, коли рахунок був би 0:0 або 1:1. Тому варто було продовжувати грати, і ми це робили. Якби ми приїхали сюди з мінімальною перемогою, гра могла б скластися зовсім по-іншому. "Челсі" - гарна команда, що по-справжньому класно грала в першому таймі. Зрештою, нічого не зміниш, а у фіналі дві відмінні команди. Треба продовжувати працювати, тим більше що попереду ще два матчі. Постараємося перемогти, підсилити гру й у новому сезоні стати сильніше.

У Торреса проблема з підколінним сухожиллям. Я говорив з ним, і він сказав, що на 100 відсотків не готовий а тому довелося робити заміну. Я думав, що з втратою Шкртела в нас виникнуть проблеми, але Хююпя зіграв на рівні. Ми зробили змушену заміну, якої нам не вистачило в другому таймі або, можливо, у додатковий час.

УЄФА