Українська правда

Будівництво стадіону у Львові переноситься на грудень 2008 року?

Сергей Шемшученко — 22 травня 2008, 18:47

Як розповів учора, 21 травня, після засідання містобудівної ради директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів, для початку будівництва євростадіону у Львові потрібно буде завершити ескізний проект і почекати на експертну оцінку проекту державних органів.

"Встигаємо розпочати будівництво стадіону швидше, ніж в грудні. Ми переговорили з усіма погоджувальними органами і передбачаємо, що отримаємо дозвіл до кінця літа", - зазначив Андрій Павлів.

За його словами, остаточний варіант ескізного проекту буде завершений наприкінці червня. Після того, в центральних органах влади треба буде пройти експертну оцінку проекту, оскільки його вартість більша як 100 млн гривень. Ця процедура триватиме 30-45 днів. І тільки по тому буде розглядатися питання надання дозвлолу щодо початку будівельних робіт. Відтак, на думку Андрія Павліва, оптимальною датою для початку будівництва стадіону буде не грудень, а кінець літа.

Щоправда, на засіданні містобудівної ради директор ТзОВ "Арніка" Володимир Следзь (його фірма розробляла ескізний проект разом з австрійським "Конструкторським бюро Альберта Віммера") заявив, що стадіон почнуть будувати у грудні.

"Відповідно до угоди на проектування будівництво стадіону можна розпочати у грудні", - зауважив він.

Конкурс на спорудження стадіону у Львові виграла австрійська фірма "Альпіна", однак інвестора будівництва не названо досі.

www.zik.com.ua