Українська правда

Безсонов: "Я себе вважаю простим працівником полів і городів, який добре знає справу"

Сергей Шемшученко — 2 вересня 2008, 09:24

Післяматчева прес-конференція ("Дніпро" - "Металіст")

Володимир Безсонов (в. о. головного тренера "Дніпра")

- Після поразки, яка трапилася, була складно у психологічному плані, тим більше у нас було всього два дні. Ми багато розмовляли: і один на один, і зі всією командою. Багато було теорії, як в приміщенні, так і на полі. Я хотів утовкмачити їм в голови вимоги, які пред'являє футбол, – на полі потрібно відпрацьовувати до кінця. Що стосується гри, то суперник у нас був серйозний, і з урахуванням цього нам довелося сконцентрувати увагу на обороні. Якщо теорії у нас було багато, то практики, навпаки, мало. У команду влилися декілька гравців, яких я практично не бачив, і нам довелося в короткий термін – можна сказати за півгодини гри на тренуванні – визначитися зі складом. Довелося зіграти від оборони і контратакувати. Дякую хлопцям, що правильно все сприйняли і добилися результату, який нас цілком влаштовує. Надалі працюватимемо, в основному, над швидкістю – зараз це найголовніше у футболі. Хто швидший, той і має рацію.

- Ви – харків'янин, автор першого голу – харків'янин, і обіграли харківську команду. Як багато в цьому особистого?

- Я над цим і не замислювався. Одні грають у щирий футбол, інші – в атакуючий, а для мене найголовніше – результат. І я, і команда "Дніпро" гратиме тільки на результат.

- Очевидно, що в команді криза. Якими методами ви настроюватимете футболістів на гру, тому що їм явно не вистачає мотивація?

- Ви згадали хороше слово "мотивація". Мотивація в енциклопедії – це внутрішнє переконання людини. Я їм пояснив це досконально. Висококласних футболістів, спортсменів, та і взагалі фахівців високого класу мотивувати не потрібно. У них один мотив – перемога. Все! І я це їм вселив. А вони – висококласні гравці, просто занизили до себе вимоги. А вимоги з кожною грою повинні підвищуватися – тоді будуть перемоги.

- Правда, що команда після матчу з "Беллінцоной" була закрита на базі?

- Ні, вони були вдома. Прямо після повернення зі Швейцарії було тренування, наступного дня були ще два тренування. У мене було мало часу, тому довелося зробити по два заняття. Тренування були підтримуючого характеру.

- Вам приємно було, що сьогодні вболівальники дуже сильно підтримали команду?

- Вони молодці. Справжні вболівальники завжди залишаються з командою і вірять в неї до кінця. Я вже говорив, що в світі немає команди, яка б ніколи не програвала, тому віра вболівальників у скрутну хвилину повинна бути. А гравцям я сказав: "Вірте в Бога, вірте в себе, у колектив і в те, чим ви займаєтеся".

- Ви себе вважаєте жорстким тренером?

- Я себе вважаю простим працівником полів і городів, який добре знає справу.

fcdnipro.dp.ua