Українська правда

Бенту: У нас є чітка задача - забронювати за собою місце в 1/8 фіналу

Сергей Шемшученко — 4 листопада 2008, 14:54

Головний тренер "Спортінга" Паулу Бенту запевняє, що його команда вже у грі із "Шахтарем" спробує забронювати місце в 1/8 фіналу турніру, а для цього їм варто перемагати "гірників".

"У нас є чітка задача - набрати необхідну кількість очок і фактично забронювати за собою місце в 1/8 фіналу, - заявив 39-річний фахівець. - Ми віримо в себе, а коли команда начебто нашої грає в рідних стінах при приголомшливій атмосфері, то, звичайно, наші шанси на перемогу зростають. Цей успіх пішов би на користь усім: клубу, гравцям і тренеру".

Бенту додав, що украй важливо буде продемонструвати той же настрій, що і 22 жовтня на Україні. "У Донецьку ми показали зразкову згуртованість. До майбутньої зустрічі ми підходимо з вірою в себе і з належним настроєм", - додав португалець.

Проте, тренер застеріг і нагадав усім про 2005 рік, коли "Спортинг" пройшов усю дистанцію Кубка УЄФА аж до фіналу, але не зміг встояти під напором московського ЦСКА навіть на домашній арені в кроці від заповітного трофею. Бенту, котрий змінив після цього Жозе Пешейру на тренерському містку "левів", підкреслив: "У Лізі чемпіонів мотивація завжди особливо сильна. Це природно, що вихід із групи є для нас основною метою, але в першу чергу треба сфокусуватися на трьох конкретних очках", - заявив він.

УЄФА