Українська правда

БАТЕ й "Андерлехт" зіграли "договорняк"?

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2008, 08:55

У понеділок болгарська газета "Новинар" поширила новину, в якій йдеться про те, що матч другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між білоруським БАТЕ та бельгійським "Андерлехтом" (2:1), може бути визнано договірним, а обидва клуби піддадуть дискваліфікації.

У неділю прес-служба УЄФА підтвердила газеті "Новинар", що комітетом з FairPlay уже почата перевірка обставин навколо матчу, і якщо докази нечесної гри будуть знайдені, то обидва клуби виключать з Ліги чемпіонів, і тоді болгарський "Левскі" без боротьби вийде в груповий раунд турніру.

В УЄФА заявили, що на матч-відповідь у Борисові 6 серпня, буде відправлений спеціальний представник, що простежить за принципами чесної гри. Крім того, УЄФА планує незабаром опублікувати офіційну заяву з приводу своїх підозр і розслідування.

У той же час, відповідно до неофіційної інформації, у букмекерських конторах у Європі зроблено багато ставок на рахунок 2:0 на користь "Андерлехта" у матчі-відповідь. Крім того, керівництво бельгійського клуба демонструє завидний спокій. Наприклад, уже замовлений готель у Софії, в якому збираються жити футболісти з Бельгії під час свого приїзду на гру третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти "Левськи".

www.football.by