Українська правда

"Барселона" та "Челсі" на "Камп Ноу" не забили

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2009, 23:57

Іспанська "Барселона" залишається єдиною командою у півфіналі Ліги Чемпіонів, яка може зупинити англійський футбол. Адже інші три команди на цьому етапі розіграшу найпрестижнішого турнір Старого світу саме англійські. В 1/2 фіналу "синьо-гранатовим" випало грати з лондонським "Челсі". І починали команди на каталонському "Капм Ноу".

З перших хвилин "Барселона" заволоділа ініціативою. Іспанці намагалися комбінувати і так доходити до воріт Чеха, а там або бити здалеку, або навішувати на Анрі та Ето'О. Англійці ж використували довгі передачі на половину поля господарів у напрямку на Дрогба. Так можна пригадати, як Чех з рук вибив м'яч у штрафний майданчик "Барси" саме на Дідьє, але Вальдес випередив нападника.

"Синьо-гранатові", хоча й контролювали ситуацію на полі, били нечасто. За півтайму можна відзначити удари Мессі, Ето'О та Хаві, які у ствір на влучили. А от Анрі спочатку на 30-ій, а потім на 33-ій хвилині мав дві нагоди відкрити рахунок. Обидва рази Тьєррі розганявся на своєму лівому фланзі, входив у штрафний майданчик і бив, але двічі чудово зіграв голкіпер "Челсі".

Кінець перших 45 хвилин запам'ятався грубою грою команд і супершансом у Дрогба. Арбітр зустрічі Штарк "втратив" гру ще у середині тайму, і добре, що команди не зірвалися. Так на газоні опинялися то Дрогба, то Алвес, то інші, а німецький рефері "виписав" попередження Туре, який з ним не погодився. До цього за грубу гру отримали картки Алекс і Баллак.

А на 39 хвилині "Челсі" мав відкривати рахунок. Пішла чергова навісна передача на Дрогба. Перший на м'ячі був захисник Маркес, який головою хотів скинути на Вальдес. А скинув так, що Дрогба вибіг віч-на-віч. Але добре зіграв у цьому епізоді голкіпер "Барселони", який відбив удари івуарійця. До завершення тайму господарі відповіли ударом Інієсти в руки Чеху.

Другий тайм розпочався так грубо, як і закінчувався перший. Уже за перші хвилини на газоні побували Анрі, Дрогба й Алвес. Тьєррі, здалося, на декілька секунд втратив свідомість. А травму на рівному місці отримав Маркес - невдало став на ногу. Замість нього вийшов Пуйоль і через двадцять хвилин свого перебування на полі отримав жовту картку, яка не дозволить йому зіграти у повторному матчі.

Щодо моментів, то тут безумовно переважала "Барса". На 60 хвилині Мессі після подачі кутового направив м'яч вище воріт. Через дві хвилини пробив Алвеш - Чех зловив. Потім був ще один удар Алвеша зі штрафного вище воріт.

А найреальніший момент для взяття воріт у другому таймі мав Ето'О. Камерунець пройшов по зоні правого інсайду, обіграв кількох гравців "Челсі", але Чех здійснив сейв і перевів удар Самуеля на кутовий.

В останні хвилини гри "Барса" великими силами пішла вперед. Боян Кркіч, який вийшов на заміну, не влучив у ворота після подачі справа. А за дві хвилини до завершення компенсованого часу на ворота Чеха виходив Глєб, але голкіпер зіграв самовіддано і відвів загрозу.

Повторний матч відбудеться за тиждень, 6 травня, на "Стемфорд Брідж" у Лондоні. Там і вирішиться доля путівки у фінал. І після нічиєї на виїзді більше шансів тепер має "Челсі", але, згадуючи 4:4 з "Ліверпулем", на нас очікує цікавий матч.

"Барселона" (Іспанія) - "Челсі" (Англія) 0:0

"Барселона": В. Вальдес, Д. Алвес, Піке, Р. Маркес (Пуйоль, 52), Абідаль, Хаві, Яя Туре, Інієста, Мессі, Ето'О (Кркіч, 82), Анрі (А. Глєб, 87)

"Челсі": П.Чех, Івановіч, Алекс, Террі, Босінгва, Баллак (Анелька, 90+5), Лемпард (Беллетті, 71), Обі Мікель, Ессьєн, Малуда, Дрогба

Попередження: Алекс (26), Баллак (29), Туре (37), Пуйоль (74)