Українська правда

"Аякс" підписав 16-річного гравця

Сергей Шемшученко — 18 жовтня 2008, 12:07

"Аякс" виграв боротьбу у "Челсі" та "Барселони" за футболіста "Оденсе" і юнацької збірної Данії Крістіана Еріксена, який 1 січня укладе з амстердамцями угоду на 2,5 роки, повідомляє ua-football.com з посиланням на УЄФА.

Техніка і досвід

Спершу 16-річний центральний півзахисник відправиться в юнацьку академію "Аякса", а вже потім спробує закріпитися у першій команді. Еріксен дуже технічний і має у своєму активі 23 матчі у складі юнацької збірної Данії до 17 років. Нещодавно він був визнаний Данською футбольною асоціацією кращим молодим гравцем країни за підсумками року.

"Великий інтерес"

"Ми допомогли Крістіану і його сім'ї, підшукавши йому відповідний клуб, - заявив директор "Оденсе" Кім Брінк. - Для нас було важливо не перешкодити прогресу молодого футболіста. Ми сподіваємося, що коли-небудь він повернеться в "Оденсе". Звичайно, ми б хотіли, щоб Крістіан залишився і грав у чемпіонаті Данії. Проте інтерес до Еріксена був таким великим, що це було неможливо". У четвер "Аякс" почне боротьбу на груповому етапі Кубку УЄФА виїзним матчем з "Астон Віллою".