Українська правда

"Арсенал" можуть відправити у першу лігу

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2009, 15:34

Київський "Арсенал" можуть перевести у першу лігу чемпіонату Україну через невиплату боргу в 1 мільйон гривень перед колишнім гравцем команди Сергієм Мізіним.

Як заявив голова контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Стефан Решко, такі санкції будуть застосовані по відношенні до клубу в разі, якщо клуб не виконає рішення комітету щодо виплати боргу по зарплаті, виконання якого вже відкладене до кінця сезону.

"До нас приходив директор "Арсеналу" Володимир Пустоваров та пояснив причини затримки, - розповів Решко газеті "Сегодня". - Зовсім недавно у клубу з'явилося нове керівництво. Ці люди знали про всі борги і проблеми. Але, з огляду на затримки з банківськими послугами, ми вирішили відкласти дату виплати грошей Мізіну".

За його словами, у клубі побожилися: до кінця сезону "Арсенал" повністю розрахується з футболістом.

"Ми увійшли в їх ситуацію, дали відстрочку. Але якщо до кінця сезону не розрахуються, клуб чекають серйозні санкції, аж до переведення у нижчу лігу", - наголосив керівник комітету ФФУ.

"Всі органи футбольного правосуддя України вирішили суперечку з клубом на користь футболіста ще торік. Але Мізину досі не заплатили й копійки", - розповів адвокат футболіста Володимир Воронков.

Адвокат не розуміє, чому з "Арсеналу" ще не зняли очки.

"Якщо федерація не в змозі проконтролювати виконання свого ж рішення, тоді навіщо всі ці засідання? Відправимо в УЄФА на ім'я Мішеля Платіні заяву, в якій просимо розібратися в цій ситуації", - додав він.

Для українського чемпіонату це не перша подібна ситуація. На початку березня було знято шість очок з "Чорноморця" за невиконання контрактних зобов'язань перед боснійцем Джорджем Інджичем, який грав в Одесі п'ять років тому.