Українська правда

Андрій Воробей: Забивати "Шахтарю" вдвічі приємніше

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 19:35

Перехід до дніпропетровського "Дніпра", який відбувся рік тому, якщо і не подарував Андрію Воробью другу молодість, то знову зробив його однією з найпомітніших дійових осіб українського чемпіонату. Після декількох років забуття на "шахтарській" лавці запасних форвард знов відчув смак гри і голів. У Дніпропетровську він одразу став своїм, а його зв'язка із Сергієм Самодіним була однією з кращих пар нападників вищої ліги.

За оцінками журналістів СЕ, Воробей став кращим українцем чемпіонату.

- Андрію, наскільки важливо особисто для вас знову бути кращим?

- Не сказав би, що це дуже важливо, але приємно. Хоча, враховуючи, як невдало ми провели друге коло, це для мене досить несподівано. Думаю, і особисто я, і вся команда грали не кращим чином. Але однаково таке визнання приємне. Добре добиватися якихось успіхів.

- Вже вдалося забути минулий сезон?

- Природно, потрібно намагатися його забути і готуватися до нового сезону. Треба викинути з думок невдачі, і працювати для нових перемог і успіхів. Попереду у нас і чемпіонат України, і Кубок країни, і Кубок УЄФА, так що потрібно концентруватися на підготовці. Це ми і робимо зараз на зборі.

- Як особисто для себе оціните рік, проведений в новій команді?

- Звичайно, як вдалий. Зміна обстановки пішла на користь. Загалом, завжди керуюся принципом: все, що не робиться - до кращого.

- Вперше за декілька років ви залишилися без титулів, але отримали велику ігрову практику, знову стали регулярно забивати. Наскільки важливість другого переважує перше?

- Важливо і забивати, і завойовувати титули. Але нічого не поробиш: раз не вийшло цього року, будемо прагнути добитися успіху в наступному.

- Склалося враження, що ви відразу стали в "Дніпрі" своїм. Якщо це справді так, що допомогло швидко адаптуватися?

- Так, я і справді відчув тут себе дуже добре. Важливо, що й хлопці нормально мене прийняли. В ігровому плані, безумовно, допоміг якісний підбір гравців в команді, особливо в середній лінії; не могла не позначитися і гарна атмосфера. Багатьох хлопців я знав раніше, так що влитися в колектив не було важко.

- Перейшовши до "Дніпра", ви говорили про велике бажання забити "Динамо" і "Шахтарю". Що відчували у ту мить, коли м'яч влітав в сітку воріт грандів?

- Я про це вже багато разів говорив, і, чесно кажучи, не дуже хочеться знову повторюватися. Завжди приємно забивати таким командам. Так, загалом, всім командам хочеться забивати. Просто відмітитися у воротах "Шахтаря" вдвічі приємніше, адже я грав в цій команді. "Динамо" також було для мене принциповим суперником. Але якщо я забиватиму, припустимо, Ужгороду, Запоріжжю або Полтаві - це буде не менше цінно і приємно.

- Є щось, чого не вистачає вам в Дніпропетровську? І навпаки, що в новому місті відкрили для себе, чого не було в Донецьку?

- Важко проводити якісь паралелі між містами. Скажу так: у Дніпропетровську мене все влаштовує. Не можу сказати, що мені чогось не вистачає тут або в Донецьку.

- Які у вашої команди будуть амбіції у новому сезоні?

- Амбіції у нас великі, і хочеться зайняти не лише третє місце, але і стрибнути вище. До цього потрібно бути готовим, і, повторюся, ми зараз над цим працюємо. А як вийде - покаже час. Сподіваюся, що ми добре підготуємося, і у всеозброєнні підійдемо до чемпіонату.

- Програма підготовки на зборі в Австрії відрізняється від торішньої?

- Є невеликі відмінності в обсязі навантажень. Ми стали працювати ще інтенсивніше, і приділяємо ще більшу увагу фізичній підготовці.

- "Дніпро" провело вже декілька контрольних матчів. Що можете сказати про гру команди "зсередини"?

- Важко зараз оцінювати, адже ми граємо на тлі навантажень. Щодня проводимо два тренування, займаємося біговою роботою, працюємо в тренажерному залі. Отже за іграми з "Аустрією" й "Сатурном" передчасно робити висновки. Ми рухаємося вперед, і все йде нормально.

- Календар приготував "Дніпру" важкий старт, і думки із цього приводу розділилися: зтось вважає, що краще відразу зіграти з лідерами, а інші - що це не найкращий варіант. Яка ваша точка зору?

- На мій погляд, це не дуже вдало для нас. Буде складно. Але в той же час роком раніше календар був також не з простих, але ми стартували вдало. Зараз, звичайно, графік ігор ще важчий, але нам нічого не залишається, окрім як прагнути вигравати кожен матч.

"СЭ в Украине"