Українська правда

Андрій Шевченко: Я би не сказав, що збірна Білорусії - середнячок

Сергей Шемшученко — 2 вересня 2008, 20:06

Форвард італійського "Мілану" та збірної України Андрій Шевченко розповів про свої очікування від майбутнього матчу зі збірною Білорусі:

Встигнете до матчу з Білорусією відновити форму?

Мені тут допоможуть тренування та спокійна атмосфера, як і ті 45 хвилин, які я відіграв в останньому матчі за клуб. Я себе почуваю добре, все буде залежати від цих останніх тренувань і від вибору тренера.

Що можеш сказати про матчі з білорусами і казахами?

Для нас це передусім дуже важливі очки. Білорусія - дуже добра команда. Хоч вони не досягали визначних результатів, це команда, з якою завжди дуже важко грали. Буде дуже важка гра, нам треба дуже серйозно налаштуватися.

Переліт у Київ, а потім із Києва в Алмати може вплинути на стан нашої команди?

Довгі перельоти самі по собі завжди даються взнаки, як і різниця в часі. Але це у жодному разі не має зірвати нашу підготовку. Все буде залежати від нас, від того як ми зіграємо, як підготуємося.

Якщо ти вийдеш у стартовому складі, я ким тобі би було комфортніше грати на вістрі атаки?

Нас тут більше ніж двадцять гравців, і це є кістяк, який буде вирішувати поставлені задачі. Тренер має вирішувати, хто перебуває у кращому стані, хто у гіршому, адже у когось можуть бути проблеми. Немає значення хто вийде на поле, головне щоб вони вийшли здоровими, налаштованими серйозно на гру і добивалися результату.

Де буде складніше: при своїх вболівальниках із середняками білорусами, чи при чужих із казахами?

Я би не сказав, що збірна Білорусії - середнячок. Це дуже добра команда, з якої дуже важко грати. Ми грали три роки тому з Казахстаном в Алмати, і хоч я не грав тоді, але відчув переліт та різницю у часі на собі. Це нелегкий переліт, і якщо згадати, як склалася ця гра, коли ми забили м'яч на останній хвилині, то не можна вважати казахів аутсайдером. Футбол - це футбол, тому треба серйозно налаштовуватися і готуватися до кожного суперника. Три очка - це дуже важливо.

Не образилися на слова Бобана про себе?

Кожні слова можна по-різному трактувати. Я добре знаю Звоніміра особисто, розмовляв із ним. Він висловив свою думку, але, можливо, його слова неправильно потрактували.