Українська правда

Ахметов виділив гроші на лікування уболівальника, якого побили фанати "Динамо"

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2008, 20:34

Керівництво ФК "Шахтар" виділило матеріальну допомогу 23-річному уболівальнику команди Артему Добровольскому, якого побили фанати київського "Динамо". Також Артем отримав від "Шахтаря" фірмовий клубний шарф і абонемент на відвідування всіх домашніх матчів улюбленої команди в цьому сезоні.

Як повідомляє Офіційний фан-клуб ФК "Шахтар", 15 липня в Полтаві, за кілька годин до матчу на Суперкубок України, Артем піддався нападу з боку динамівських уболівальників, у результаті чого лікарі зафіксували в хлопця подвійний перелом щелепи і струс мозку. Докладніше про інцидент розповіла мати Артема Зоя Добровольская, що разом із сином знаходилася в Полтаві.

"Ми уболіваємо за "Шахтар" уже не перший рік, - говорить Зоя. - Не пропускаємо жодного домашнього матчу улюбленої команди і по можливості намагаємося відвідувати виїзні ігри. У Полтаву, де мій син з 2003 по 2005 рік проходив військову службу, ми приїхали за кілька годин до матчу. Гуляючи по місту, вирішили заглянути в ТРК "Золота хата", у будівництві якого брав участь Артем. Разом з декількома хлопцями мій син спустився на підземний ярус комплексу, виходячи з якого піддався нападу уболівальників "Динамо".

Вони йшли дружнім строєм, їх було близько 70 чоловік. Спершу хтось зачепив Артема, він нахилився, щоб підняти шарфик, що випав з рук, і в цей момент отримав сильний удар по обличчі. Юрба рушила далі, а мій син залишився на місці. Коли я до нього підійшла, він прикривав обличчя хусткою. Тому що я лікар, я відразу знайшла в Артема перелом щелепи. Відбулося це десь у 19.10. Юрба динамівських уболівальників зачепила ще декількох людей в екіпіруванні "Шахтаря" і зникла.

У підсумку Артем був доставлений у травмпункт, а відтіля в лікарню Скліфосовського, де йому була зроблена операція. До речі, операція пройшла успішно. За це величезне спасибі полтавським медикам. Після операції ми дали свідчення місцевій міліції. З вини хуліганів зараз мій син не може нормально харчуватися. Лікування проходить за місцем проживання. 31 липня ми їдемо на чергову консультацію з приводу стану його здоров'я. Скоби знімуть тільки 5 серпня".

"Остров"