Українська правда

Ахметов образився на Суркіса через Попова і обіцяє демарш

Сергей Шемшученко — 18 липня 2008, 09:48

Донецький "Шахтар" на своєму офіційному сайті оприлюднив лист, в якому обурюється поведінкою президента ФФУ Григорія Суркіса, котрий відмовився включити в Раду стратегічного розвитку професійного футболу при ФФУ їх представника Анатолія Попова.

"16 липня в Києві проходило засідання виконкому Федерації футболу України, у ході якого була сформована Рада стратегічного розвитку професійного футболу ФФУ. Донецький "Шахтар" рекомендував ввести в його склад від імені нашого клуба заступника генерального директора Анатолія Попова. У його обов'язки входить представлення інтересів ФК "Шахтар" у футбольних об'єднаннях усіх рівнів. Зненацька кандидатура Анатолія Попова викликала неадекватну реакцію з боку президента ФФУ Григорія Суркіса. В далеко не коректній формі він не просто висловився проти названого представника "Шахтаря", але ще і засумнівався в його професійних і моральних якостях. Будь-яких аргументів на користь свого судження керівник Федерації футболу, зрозуміло, не привів.

Даний демарш ФК "Шахтар" сприймає як недружній, образливий крок з боку керівництва ФФУ. У нашому клубі працюють тільки люди високого рівня професіоналізму і моральних якостей. Клуб вирішує, хто вправі представляти його інтереси в робочих органах ФФУ й інших футбольних об'єднань. Керівництво Федерації могло б і прислухатися до думки чемпіонів, власників Кубка і Суперкубка України, і поставитися до нього з належною повагою.

ФК "Шахтар" заявляє, що ніхто не має права зневажливо відноситися до представників нашого клуба. Указує на недозволенність поведінки президента ФФУ Григорія Суркіса, що не в перший раз демонструє своє особливе, негативне відношення до "Шахтаря". Донецький клуб звертає увагу громадськості на той факт, що початок нового сезону ознаменувався подібного роду інцидентом, що явно не служить оздоровленню ситуації у вітчизняному футболі. ФК "Шахтар" наполягає на тому, щоб у Раді стратегічного розвитку професійного футболу ФФУ наші інтереси представляв саме Анатолій Попов. У противному випадку клуб відзиває свого представника з названої структури", - ідеться у заяві "Шахтаря".