Українська правда

Ахметов хоче залишити Луческу у Донецьку

Сергей Шемшученко — 17 квітня 2009, 08:56

Власник донецького "Шахтаря" у п'ятницю, 17 квітня, запропонує головному тренеру команди Мірчі Луческу новий контракт. Про це АХметов розповів в інтерв'ю офіційному сайту "гірників".

"Раз ми не програли з великим рахунком, а виграли, то, може бути, Луческу залишиться? Хочу сказати: я хотів би, щоб Мірча залишився в Донецьку і ще попрацював з "Шахтарем", - сказав президент півфіналіста Кубку УЄФА.

За словами Ахметова, у п'ятницю у нього буде розмова з румунським фахівцем.

"До цього дня ми не говорили на цю тему: ні я не заводив мову, ні він. У нього 16 травня завершується контракт, і я маю намір провести з ним переговори. Мені б хотілося, щоб він залишився в Донецьку", - наголосив Ахметов.

Він також переконаний, що "цей тренер вже приніс користь команді і ще принесе". "Не можна приймати емоційні рішення, як в той період, коли було тиск на тренера, щоб він покинув команду - восени", - додав президент "Шахтаря".

"Ми ж бачимо інші клуби і можемо проаналізувати: в деяких занадто часто змінюють тренерів, а результату немає. Якщо ми сьогодні подивимося таблицю УЄФА, то побачимо, де перебуває "Шахтар". П'ять років - як дзеркало, це всі наші успіхи в Європі!" - Ахметов.

За його словами, якби Луческу або будь-який тренер, який прийшов би у клуб, домігся б 70-75 очок, йому б аплодували, адже це означає, що команда щороку повинна грати або в чвертьфіналі, або в півфіналі, або вигравати європейський кубок.

"Коли змінюють тренера, йому мають ставити завдання. Що зробив Луческу? Пропрацював 5 років у Донецьку, 3 рази виграв чемпіонат і заробив рейтинг", - додав власник чинних чемпіонів України.

"Що повинен зробити наступний тренер за 5 років роботи? Напевно, 4 рази виграти чемпіонат і заробити у скарбницю на 10 чи більше. А це значить, має бути перемога в європейському кубку. Якщо ми подивимося на "Зеніт", вони випереджають нас на 2 бали. Але вони виграли європейський кубок. ЦСКА (Москва) - на 4 бали, але вони теж виграли кубок. Тому я прихильник того, щоб Мірча залишився в Донецьку. Але будуть переговори. Я не знаю, може, у нього навіть якийсь попередній контракт укладений.

Можу твердо сказати, Луческу - це сильний тренер, який посилить багато клубів. Але на сьогоднішній день він потрібен "Шахтарю". І мені хотілося б, щоб він ще попрацював у нас в клубі.

В принципі, це його команда - він створював її по крупицях, тепер вона набула досвіду. Наша мета - не тренера міняти, а вперед рухати команду, яка буде радувати перемогами і гарною грою!

Луческу - кваліфікований тренер, і він мотивований. Він дуже сильно хоче домогтися більших результатів з "Шахтарем". І він заслужив вивести команду на поле нового стадіону", - додав він.