Українська правда

Абрамович готовий заплатити за Ліонеля Мессі більше 150 млн. долларів

Сергей Шемшученко — 4 травня 2008, 17:09

Ліонель Мессі.
Власник англійського футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович доручив головному тренеру Аврааму Гранту звернутися до іспанської "Барселони" з пропозицією купити у неї форварда збірної Аргентини Ліонеля Мессі.

Згідно повідомленням у британській пресі, російський підприємець готовий викласти за 20-річного футболіста більше 80 мільйонів фунтів стерлінгів (157 мільйонів доларів). Якщо трансфер відбудеться, то стане найдорожчим за всю історію світового футболу. Поки рекорд належить переходу француза Зінедіна Зідана з "Ювентуса" до мадридського "Реалу" за 46,5 мільйонів фунтів (91,3 мільйона доларів), що відбувся в 2001 році.

Абрамович твердо впевнений, що "Челсі" повинен грати привабливіше, в атакуючий футбол. "Роман переконаний, що Мессі здатен повністю змінити стиль "Челсі", і підприємець готовий заплатити будь-які гроші, щоб отримати цього футболіста, - повідомило джерело, близьке до учасників можливої операції. - Він завжди хотів мати у своїй команді гравця такого типа".

Іспанці не хотіли б продаввати Мессі, але вони буквально вражені запропонованою Абрамовичем сумою. Думки в керівництві "Барси" з питання щодо можливого трансферу різко полярні.

РИА Новости, Sportbox.ru