Українська правда

Абідаль: "Нам відомо, що "Шахтар" - це команда, яка постійно грає в Лізі Чемпіонів"

Сергей Шемшученко — 1 жовтня 2008, 09:56

Французький захисник "Барселони" Ерік Абідаль був не менш бажаним гостем на прес-конференції, аніж наставник "Барселони".

- Торік ти скаржився, що граєш не на своїй позиції, тому немає результату. Зараз все змінилося, але віддача так і не з'явилася?

- Так, це правда. Я повернувся на свою позицію і сподіваюся прийти в колишню форму і показувати гідну гру.

- Наступний матч після Ліги Чемпіонів у вас з "Атлетико". Як ти розцінюєш гру з "Шахтарем", у якого справи в чемпіонаті йдуть не дуже добре?

- Ліга Чемпіонів абсолютно не схожа на національні чемпіонати. У цьому турнірі завжди складно заробляти очки. Ми виграли перший матч і, сподіваюся, перемагатимемо далі.

- В тебе хороші взаємини з Анрі. Він задоволений своїм сьогоднішнім положенням?

- Анрі дуже задоволений цим сезоном. У нього все виходить на полі, за повною програмою використовує той досвід, який придбав, граючи в інших командах. Але з чимось він не в ладах за межами поля.

- Що ти маєш на увазі?

- Можливо, йому не вистачає свята. У Франції після матчів ми були як одна сім'я, постійно спілкувалися, ходили в ресторани. У "Барсі" він знайомий зі всіма гравцями, прекрасно ладнає з командою, але чогось йому не вистачає в житті. Думаю, нам потрібно більше бути однією сім'єю.

- Те, що команда є однією сім'єю за межами поля, впливає на гру?

- Моя сім'я адаптувалася в Барселоні. У дітей є друзі, у дружини подруги, мій друг – це футбол.

- У "Барселоні" з її манерою гри складно діяти на вашій позиції?

- Я би так не сказав. У Містера своя тактика. Я постараюся зробити все можливе, щоб інтегруватися в команду.

- Завтра, мабуть, ви зустрінете старих знайомих. Це гравці збірної України, з якими грала Франція… І Разван Рац, знайомий по іграх з Румунією. Яке враження залишилося від протистояння з цими футболістами, кого запам'ятали, кого можете виділити?

- Я не знаю всіх гравців і, звичайно, неможливо сказати, хто завтра гратиме. Нам відомо, що "Шахтар" - це команда, яка постійно грає в Лізі Чемпіонів, цей клуб важко обіграти. Але прикладатимемо максимум зусиль.

- У минулому сезоні у тренера була традиція - після кожної четвертої перемоги запрошувати команду на вечерю. Як думаєш, буде продовження цієї традиції? І особисто ти дав би гроші на те, щоб влаштувати таку вечерю?

- Тут справа не в чотирьох перемогах, не в п’яти… Головне, хотіти всім збиратися і провести час разом… Відчуваю, що ми цього хочемо.

- Ти не думаєш, що з уходом Роналдіньо і Деку гравці почали організовувати менше вечірок?

- Це хороші гравці, зараз вони не в команді. Але давайте говорити про тих, хто з нами.

- Деякі з ваших партнерів по команді розповідали вам, як вони в складі "Севільї" тут обігравали "Шахтар"?

- Ні, ми про це не говорили. У нас є сильні нападники, які, думаю, зможуть завтра забити декілька голів.

shakhtar.com