Українська правда

Юрій Барашьян: Приготував Ердеї маленький сюрприз

Сергей Шемшученко — 8 січня 2009, 14:49

Екс-чемпіон Європи у напівважкій вазі (до 79, 4 кг) Юрій Барашьян (29 років) у суботу в німецькому Магдебурзі проведе бій за пояс чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO).

Суперником українця буде чинний чемпіон угорець Жолт Ердєї, для якого поєдинок в Магдебурзі стане десятим захистом титулу. У всіх дев'яти попередніх захистах Жолт упевнено брав гору.

Юрію, знаєте, що у вас схоже з Ердєї у послужних списках?

- І для угорця, і для мене це буде ювілейний, 30-й по рахунку, бій на професійному ринзі. Але на цьому схожість між нами і закінчуються. Жолт на 5 років старший за мене, має бездоганний послужний список - 29 перемог в 29 боях і величезний досвід участі у чемпіонських боях.

Звучить майже як вирок.

- (Посміхається) Насправді, я налаштований рішуче. Розумію, що, за великим рахунком, мені дали ще один шанс. Адже свій останній бій я провів у липні в Буенос-Айресі, де бився за вакантний титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) з аргентинцем Хьюго Гараєм. Перемогу по очках тоді віддали суперникові. Думаю, мене підвела невгамовна жага нокаутувати опонента. У результаті все звелося до банального полювання за головою Гарая. Але тепер я подібних помилок не допущу.

Де проводили підготовку до бою?

У Харкові - адже займаюся під керівництвом харківського наставника Віктора Земченка. Там не було проблем з тренувальним залом і спаринг-партнерами. Та і заторів, на відміну від Києва, тут теж немає. У результаті провів повноцінний восьмитижневий цикл підготовки. У мене було п'ять спаринг-партнерів, з якими провів близько 150 "бойових" раундів. Все пройшло добре, тому до Німеччини їду за перемогою. Вона потрібна за будь-яку ціну.

Яким ви бачите сценарій бою з Ердєї?

- Разом з тренером ми уважно продивилися чотири бої Жолта. Серед них і два його переможних поєдинки проти мого останнього суперника Гарая. Угорець вважає за краще працювати на контратаках. Упевнений, він думатиме, що я з перших секунд бою кинуся вперед і буду його безперервно пресингувати. При такому сценарії Ердєї відчуває себе як риба у воді. Тому я приготував йому маленький сюрприз.

blik.ua