Українська правда

Володимир Кличко: Я чекаю від Томпсона активних дій. ФОТО

Сергей Шемшученко — 4 липня 2008, 11:50

До бою з американцем Тоні Томпсоном, який відбудеться 12 липня у Гамбурзі на Color Line Arena, чемпіон світу у версіях IBF/WBO/IBO Володимир Кличко готувався у тренувальному таборі, розташованому в австрійських Альпах. Володимир відповів на декілька питань з приводу своєї підготовки до цього поєдинку кореспонденту сайту братів Кличків.

На прес-конференціях, які Ви проводили разом з Тоні Томпсоном у Гамбурзі та Києві, промоутер Томпсона Ден Гуссен декілька разів акцентував увагу на тому, що спаринг-партнери, які допомагали Вам готуватися проти Султана Ібрагімова, так само, як і до попередніх боїв - проти Рея Остіна і до другого поєдинку з Леймоном Брюстером, не можуть бути ефективними. І якщо Ви не заміните їх, це буде великою помилкою. Поки що команда Ваших спаринг-партнерів залишилась незмінною. Можливо, є сенс, якщо не замінити, то хоча б запросити ще когось?

Я вельми вдячний Дену за те, що він піклується про мою спаринг-сесію. Але поради команд моїх суперників для мене неприйнятні. У мене своя стратегія і достатній досвід підготовки до поєдинків. Тому ще раз хочу подякувати Дену, але я чудово знаю, що мені треба зробити для того, щоб бути готовим до майбутнього бою.

Якщо розвити тему, головним буде те, до якої міри спаринг-партнери можуть своїми діями повторити стиль мого суперника. Якщо судити з моїх попередніх поєдинків, вони непогано впорались із своїм завданням. Окрім того, мої партнери - діючі бійці, котрі, проводячи спаринги зі мною, й самі готуються до власних поєдинків.

Врешті-решт, хто краще виконав, як кажуть, домашнє завдання, стане зрозуміло вже під час бою. Поки я скажу одне: роботою своєї команди я задоволений.

Раніше Ви вже давали характеристики Тоні Томпсону. Зараз, після більш ретельного вивчення, можете доповнити її?

У Тоні Томпсона гарний, надійний захист. З тих поєдинків, котрі ми подивилися з тренером, можна зробити висновок, що це його найсильніша сторона. Багато його суперників намагалися провести один чи серію ударів, але Томпсон спромігся або уходити від них, або блокувати. Крім того, хочу підкреслити незвичайну інтуїцію мого суперника, котрий своїми діями як у захисті, так і в нападі випереджав своїх візаві. І, звичайно, не можна відкидати мотивацію, з якою Тоні вийде проти мене у ринг.

Володимир, а які поєдинки Тоні Томпсона Ви можете назвати найкращими у його професійній кар'єрі?

Це останні бої Тоні. У червні 2006 року він одностайним рішенням суддів переміг досить жорсткого Домініка Гуїнна, практично переграв його за рахунок швидкості, техніки й захисту. Завдячуючи цим своїм якостям Тоні переміг й Тимура Ібрагімова у лютому минулого року. Але, на мою думку, найяскравіша перемога Томпсона, звичайно, була над Луаном Красніки.

На Вашу думку, як буде діяти у ринзі Тоні?

Мені важко про це судити.

У останніх поєдинках, де Вам протидіяли шульги Елісео Кастільо й Султан Ібрагімов, Ви продемонстрували різний стиль боксу. Від агресивного до обережно-виваженого. Якими будуть Ваші стиль й тактика у бою проти Томпсона?

Для мене найважливішою є перемога. Буде ця перемога нокаутом чи мені знадобиться пройти усі дванадцять раундів, не так вже й важливо. Головним для мене, повторюсь, є перемога.

А якими будуть мої стиль й тактика? Це покаже лише поєдинок. Таким чином, 12 липня ми усі дізнаємося про це.

Володимире, після бою з Султаном Ібрагімовим Вас жорстко критикували. Звинувачували у тому, що Ви уникали прямого зіткнення, у занадто обережній тактиці. Чи буде це для Вас додатковим стимулом зробити бій проти Тоні більш жорстким та видовищним?

Я поважаю думку як уболівальників, так і експертів цього виду спорту. Я вдячний їм за критику. Це зайвий раз мотивує мене перемагати, й перемагати впевнено.

Однак те, як буде складатися бій, залежить не лише від мене, але й від мого супротивника. Ми неодноразово були свідками поєдинків, де один з боксерів просто уникав боротьби, й тому його супернику доводилося бігати за ним по всьому рингу. Якщо Тоні Томпсон виконає обіцянки й буде діяти жорстко й агресивно, тоді й бій буде видовищним та інтригуючим. Будь-яка активність суперника буде викликати активність з мого боку. Тому я чекаю від Тоні активних дій. Лише не пасивності у ринзі.

Сайт братів Кличків