Українська правда

Віталія Кличка назвали високим і потворним

Сергей Шемшученко — 16 січня 2009, 16:00

Колишній абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Девід Хей вважає Віталія Кличка "вищим і потворнішим" за його брата Володимира. Про це, а також свої плани щодо боїв із Кличками Хей розповів у своєму блозі.

"У 2009 році я стану чемпіоном світу у надважкій вазі. Я мріяв про це з дитинства і завжди говорив усім, що одного дня стану чемпіоном світу у найважчому дивізіоні.

Схоже, що 2009 році моя мрія здійсниться. Щоб її здійснити, мені треба розібратися, кого з братів Кличків я першим скину з трону.

Я знаю, що для того, щоб стати абсолютним чемпіоном світу мені зрештою доведеться побити не одного Кличка, а обох...

Любителям боксу не доведеться терпіти версію надважкого дивізіону, пропоновану братами Кличками: нудні бої, суддівські рішення, безліч джебів, нудьга. Надважкій вазі потрібна людина, яка знову зробить її цікавою. У цьому і полягає моя роль.

Віталій у листопаді 2008 року був присутній на моєму поєдинку проти Барретта. Він представляв обох братів Кличків і поза всяким сумнівом розповів Володимиру, як вражаюче я виглядав того вечора.

Він також на власні очі побачив, що я можу зробити з гідним надважковаговиком в особі Баррета, якого Володимир нокаутував за сім раундів, а я прикінчив за п'ять.

Коли Віталій оголосив, що його цікавить поєдинок зі мною, вставши, таким чином, на шляху Володимира, це не було сюрпризом. Як будь-який правильний старший брат він вирішив захистити свого молодшенького від дворового хулігана.

Віталій бачив, як я прожував і виплюнув Барретта, і вирішив, що Володимиру не варто відчути це ж. Хоча я хотів почати з Володимира, Віталій сам висунув свою кандидатуру і, схоже, бажав цього бою сильніше, ніж його брат...

Перед Різдвом здавалося, що поєдинок з Віталієм є вирішеною справою. Він обіцяв нам це, і обидві сторони були згодні провести бій у червні на футбольному стадіоні в Лондоні.

Але коли всі почали говорити про цей бій, WBC зажадав від Кличка спочатку провести захист титулу проти Хуана Карлоса Гомеса. Цим вони нам всі зіпсували. Ми хотіли провести поєдинок, який став би цікавішим і значимішим для надважкої ваги, але у WBC і Гомеса були інші плани.

Тут на сцені з'явився молодший брат - Володимир. Зараз він, ймовірно, є найсильнішим важковаговиком світу, і я хотів бою з ним з моменту переходу у цю вагу.

Наразі Віталій вибув з гри, і я націлююся на Володимира. З двох братів Кличків у нього зрозуміліший розклад, і я сподіваюся, що він прагнутиме відновити родинну честь, провівши поєдинок зі мною.

Врешті-решт, це його голову, а не Віталія, я тримав на ілюстрації в журналі Men's Health...

Крім того, я бачу більше сенсу в тому, щоб спочатку нокаутувати молодшого брата, а потім наприкінці 2009 року зустрітися з вищим і потворнішим старшим братом Віталієм, який горить помстою. Плани щодо червневого поєдинку проти Кличка не змінюються. Треба лише з'ясувати, який з Кличків першим скуштує мого калатала".

За матеріалами southwarknews.co.uk/davidhaye.