Українська правда

Віталій Кличко: Я дуже радий, що на честь моєї перемоги звучав український гімн

Сергей Шемшученко — 13 жовтня 2008, 10:59

Після завоювання титулу чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі Віталій Кличко розповів про поєдинок.

"Так, я не пропустив жодного удару і не дозволив Пітеру проявити свої сильні сторони. Зате злегка опухли руки. Не вдаватимуся до технічних подробиць. Я прагнув не допускати помилки і використовувати помилки Пітера. У нього дуже сильний удар. Я розумів, що, якщо хоч би разок потраплю під нього, поєдинок може закінчитися достроково і не на мою користь, тому не залишав Самюелу шансу на атаку".

З першого раунду Віталій низько тримав руки і заявив, що не бачить в цьому нічого поганого:

"А хто сказав, що їх потрібно тримати високо? Це мій стиль і руки можна тримати, як завгодно. Головне, щоб виходили ефективні комбінації і можна було б проводити атаки. А де розташовані руки або як ти б'єш, не має значення. Я ніколи не був класичним боксером і боксую так, як бог на душу покладе".

"Трохи хвилювався від того, що в поєдинку не була поставлена завершальна крапка. Аби він достроково не перервав бій, то в дев'ятому або ж десятому раунді я б розставив крапки над "i", і Самюель Пітер зайняв би горизонтальне положення. Головне ударити в потрібний момент, а не бити по захисту. Я бачив, що Пітер пропускає удари і чекав вирішальний момент для нищівного удару, що поставив би вирішальну крапку в матчі" - додав чемпіон.

"Я дуже радий, що все вийшло і що енергія і час, інвестовані для цієї перемоги, не пропали дарма. Я дуже радий, що сьогодні на честь моєї перемоги звучав український гімн і був піднятий український прапор. Радий, що все вийшло і вдячний тим, хто підтримував мене в цьому досить ризиковому і авантюрному починанні", - цитує Кличка Sportbox.ru.